Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Rozrusznik??

(1/2) > >>

Gosek:
Witam!

Mam dziwny problem z jakim nigdy sie jeszcze nie spotkalem... Mam uszkodzony rozrusznik, przy odpalaniu auta bardzo brzeczy metalicznie i czasem nie lapie podejrzewam ze bendiks jest uszkodzony, ale to nie jest moje zmartwienie wielkie... tym zmartwieniem jest to ze jak przelaczam kluczykiem na zaplon czyli na miejsce w ktore jest ostatnie juz przed przekreceniem aby odpalic samochod... jak przekrecam juz w ostatnie miejsce przed odpaleniem samochodu czesto sie zdarza ze rozrusznik sam kreci i odpala samochod. tzn nie musze przekrecac kluczyka na miejsce w ktorym sie odpala auto. nie wiecie co moze byc uszkodzone?? czy to wina jest rozrusznika czy stacyjki ktora wysyla nie w tym miejscu co powinna sygnal do rozrusznika??

Czy ma ktos na sprzedaz czesci do rozrusznika do mojego Jaga?? Chodzi mi o bendiks i szczotki:)

kogutki:
ja bym zaczynal od stacyjke, rozrosznik nie ma prawo dostac prad w poz II

powodzenia !

a rozroznik szukasz nowego czy uzywanego ?

Gosek:
chcialbym raczej nowy ale nie wiem w jakiej cenie jest takowy... A myslisz kogutki ze da sie czesci dokupic do tego co mam??

kogutki:
a jaki masz silnik ? n.p. do v12 w ser. I, II i w XJ-Sie byl ten sam rozroznik, a na ogol sie tego regeneruje.

Gosek:
mam 4.2 litra:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej