Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Przedsezonowe prace przy Kotku

<< < (2/3) > >>

Feler:
Ja swojego kocura obudziłem wczoraj ze snu zimowego - tak zaryczał że się przestraszyłem i uciekłem, a bo to kto wie co mu do głowy/głowicy strzeli - jeszcze się wnerwi że go za wczesnie obudziłem i gotowy mi głowę odgryźć... Albo gorzej - pomysli że to wiosna, zachce mu się i mnie od tyłu zaatakuje!! O nie, nie - lepiej nie ryzykowac - poczekam jak jakiś kundelek zbliży sie do bramy, wtedy szybko otworzę garaż i schowam sie w domu - niech psina martwi :)

Cornea:
Wczoraj sobie z nudów wypolerowałam wszystkie chromy w jagu. Mam jakąś tam pastę i efekt ogólny był bardzo dobry. Niestety, na "grillu" nazbierało się dużo więcej osadu i już nie zszedł tak ładnie. Znacie jakiś dobry sposób/preparat na doczyszczenie tego?

Jakub:
Znawcy polecają Autosol. Więcej przeczytasz w tym temacie. Osobiście sam za niedługo przetestuję jego działanie to będe mógł coś więcej powiedzieć. Jeśli to nie pomoże to zderzaki trafią do galwanizerni.

walec:

--- Cytat: Feler w Luty 27, 2010, 00:54:21 am --- - pomysli że to wiosna, zachce mu się i mnie od tyłu zaatakuje!!

--- Koniec cytatu ---

::)

--- Cytat: Cornea w Marzec 01, 2010, 10:17:58 am ---Wczoraj sobie z nudów wypolerowałam wszystkie chromy w jagu. Mam jakąś tam pastę i efekt ogólny był bardzo dobry. Niestety, na "grillu" nazbierało się dużo więcej osadu i już nie zszedł tak ładnie. Znacie jakiś dobry sposób/preparat na doczyszczenie tego?

--- Koniec cytatu ---

wykręć sobie kratki te z żeberkami tak zeby sam obwód grilla zostal, dużo łatwiej i szybciej się czyści a odkręcenie 4 śrubek zajmuje 4 minuty :-za

Cornea:
Dzięki za radę, na pewno tak zrobię.
A Przynajmniej spróbuję...  :-wstyd

Nie wie  tylko gdzie można dostać ten Autosol?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej