Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z ogrzewaniem

(1/3) > >>

mariok:
Witam!
Na początku zimy mój Jaguar wogole się nie grzał. Został wymieniony termostat. Silnik dalej długo się ogrzewał, ale z tego co już wycztałem ten typ tak ma. Problem w tym,że jak silnik uzyska odpowiednią temperature to wskazówka znowu opada potem znowu się nagrzewa i znowu opada nie trzyma stałej temperatury.
Do tego wogole samochod nie grzeje. Nawet jak samochod zyska odpowiednią temperarure silnika to w samochodzie jest zimno temperature podnosze na 30C a z dmuchawa leci zimne powietrze. Nie mam pojęcia co robic Czy ktos ma podobny problem?
Szukałem opisanego problemu ale nigdzie go nie zauwazylem na forum jak powtarazam temat to sorki.

kogutki:
witaj, to moga byc elektrozawory nagrzewnicy. trzeba sprawdzic wezy w okol nagrzewnicy i elektrozaworow,
tam da sie poczuc gdzie dochodzi cieplo. czy plyn zostal kiedys wymieniony ?

mariok:
tak płyn wymienialem zaraz jak go kupiłem czyli w listopadzie

pah:
trochę gdybam,  czujnik temp. czyli ten słynny brzęczyk, on przecież porównuje temp wew i na zew. jeśli jego wskazania będą oznaczały osiągnięcie temp zadanej lub wyższej to chyba poleci zimne powietrze ?

Innowierca:
 :-off  ten czujnik odpowiedzialny jest za brzęczenie występujące po wyjęciu kluczyka ze stacyjki? Moje auto tak ma, że cały czas coś tam brzęczy. Na początku mnie to martwiło, ale skoro z autem nic się nie dzieje, napięcie nie ucieka to dałem spokój. Czyli to tak ma być ?    :-off

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej