Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Dziwny dzwiek
jaco:
Witam, niedawno podczas jazdy pojawil sie dziwny dzwiek dochodzacy chyba z tylnej czesci auta. Pisze ze chyba poniewaz jednoznacznie nie jestem w stanie tego stwierdzic. Dzwiek pojawia sie przy ok 70km/h choc nie jest to regula i oczywiscie nie pojawia sie regularnie. Pomyslalem ze moze lozysko w kole, dzwiek przypomina wycie. Przy wiekszej predkosci jest cichszy natomiast podczas wytracania predkosci dzwiek robi sie glosniejszy i zanika. Jakies pomysly co to moze byc? Dodam ze jest to X 2,5V6 4x4. :-help
pozdrawiam
strawinski:
chyba wiem o co Ci chodzi.
Też to mam. Ten dźwięk to jakieś taki wycie jakby uuuuuu... ;D
a jak dodasz gazu to cichnie? Moim zdaniem związane jest to z tylnym napędem ale czemu to tak wyje to nie wiem.
O ile się nie mylę to w zimie słychać to bardziej.
U siebie sprawdziłem tylny most, płyny, czy nie ma dziwnego tarcia itd. Nic niepokojącego nie stwierdziłem no to tak to zostawiłem.
Może kotkowi zimno i wyje.... :-gwizd
jaco:
Tak jak dodam gazu i jak wytrace predkosc to przestaje wyc, latem nie wylo ale nie wiem czy to taki zbieg okolicznosci czt temperatura robi swoje. Tak czy inaczej wycia nie powinno byc :P
pozdro
pah:
U mnie jest to samo przy 40km/h od 3 dni. Trochę więcej gazu i powoli znika. Chyba nie są to klocki czy tarcze, bo przy raptownym wciśnięciu nie urywa się dziwięk tylko trochę szybciej (bo szybciej hamuję) cichnie. Ręczny też nie. Jeszcze nie wiem co to może być - może wpływ soli na łożyska???
robertth:
hmmm
Mam to samo jak ruszam z rana i jest większy mróz.
Ciekawa przypadłość. Stawiam na łożyska.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej