Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Nowi Forumowicze i Jaguary
Witam wszystkich serdecznie z lubelskiego
Artur G.:
Witam wszystkich, pozwólcie, że się przedstawię, mam na imię Artur, mieszkam w Lubartowie (lubelskie). Aktualnie posiadam dwie wspaniałe Lancie tj. kappa i dedra. Ale, ale... niesamowicie spodobał mi się x-type, trochę poczytałem rożnych informacji nt. iXa i - się prawie przekonałem. Mam około rok czasu na decyzję, poszukanie czegoś dobrego i rozsądnego w kosztach zakupu. Jednocześnie jako, że jestem miłośnikiem włoszczyzny mam na myśli zakup: prima raz - Lancia Thesis, dwa - Alfa 166 po lifcie i jako trzy X-type. Mam nadzieje, że pomożecie mi podjąć jedyną słuszną decyzję. Za Lancią przemawia fakt, że jestem od lat w Lancia Klub Polska i poznałem tam wielu wspaniałych ludzi (min. zloty), Alfa - tak sobie, a X-type śliczny, niepowtarzalny i z klasą podobnie jak Thesis. Na razie dla moich potrzeb silnik 2,5 V6 jest najlepsza alternatywą - diesel odpada, nie lubię diesli, nic na to nie poradzę. Naprawdę jestem zachwycony x-typem.
Ogólnie jeśli chodzi o Thesis - jest to piękny i niepowtarzalny samochód, ale jak dla mnie jest zbyt skomplikowane, brak w okolicy serwisu a jeśli już jakiś znajdę to koszty powalają na kolana.
Jeśli Alfa 166 - wyjątkowo nie podchodzi mi wnętrze i sportowy charakter (chociaż to nie jest wada).
Natomiast Jaguar? - to że wiele podzespołów Forda to dla mnie plus, owe są sprawdzone.
ps. mamy dwie urzędnicze pensje nie powalające, zatem XJ pozostaje dla innych ;)
Przepraszam, że się rozpisałem na wstępie, może moderatorzy mnie nie wykasują ...
Wiele czytam i pozwólcie, że będę zadawał pytania (chociaż i tak już dzięki Wam dużo wiem), ja też w miarę możliwości będę pomagał.
Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie.
golden jag:
Witam Artur-a :-tylko
oskioski:
:-witamy :-tylko
KERMIT:
witamy :-za :-super
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej