Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

średnie spalanie 11 litrów w 2.0 TDi ?

<< < (6/18) > >>

wiadereczko:
Temperatura zwłaszcza ujemna ma wpływ na spalanie. Ale mi po głowie chodzi rowniez MAF sensor może jest zabrudzony i komputer ma problem z doborem powietrza z czym wiąże się wzrost sapalania.

Ja wymienialem termostat i cały płyn jakiś miesiąc temu i przy temp. -5stopni ( a po calej nocy mroźnej pewno z -10)  po jakichś 20 minutach wskazówka temp. oleju była w pozycji 1/4

piotrek_ksk:
nie, nie chce zastąpić termostatu tekturą ;)
Ale słyszałem, że ogólnie to dobry pomysł na zimę.
No właśnie zobaczymy po tym teście z chłodnicą jak to wyjdzie, straszna bieda nic nie wiedzieć o autach ;) Dlatego dzięki dzięki panowie

artleks:
DZISIEJSZY TEST -  ;D ;D
Temperatura -9, -8 stopni
Samochód stał "pod chmurką" od wczoraj od godz. 19
Prędkość maksymalnie 90 km/h bardzo delikatna jazda
Trasa 11 km - brak korków (ferie) 7 skrzyżowań ze światłami
- 6min - wskażówka temperatury lekko drgnęłą
- 14 min - wskazówka temperatury na 1/4
- 21 min - wskazówka temperatury między 3 a 4 kreską, czyli tuż przed połową
 ;D ;D ;D
Jak macie jakieś testy - służe pomocą  :-yipee :-yipee

KRISS:
Jechałeś z wiatrem czy pod wiatr?
A może ktoś mi powiedzieć ile pali 2.0 przy 160/170?

trix:
Słuchajcie, ja mam podobny kłopot. Wprawdzie spalanie mam obecnie ok, na poziomie ok 8 litrów, jednak mam problem z dogrzewaniem auta. Po przejechaniu spokojnym tempem ok 20 km poza miastem, temperatura silnika nie przekracza 1/4 wskaźnika. W samochodzie jest ciepło (grzeje bez problemu po tym jak wymieniłem czujnik temperatury zewnętrznej) ale zastanawia mnie ta temperatura silnika. Muszę sprawdzić metodą podaną przez Was ten termostat, ale przy okazji zadam pytanie - jakie są koszty wymiany takiego termostatu, tak na wszelki wypadek? I skąd części? Zamawialiście w serwisie czy zwykłym sklepie motoryzacyjnym?
Pozdr
TRIX

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej