Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

średnie spalanie 11 litrów w 2.0 TDi ?

<< < (4/18) > >>

piotrek_ksk:
byłem właśnie testować autko ;) no i co się okazało temperatura jest na 0 praktycznie po paru minutach jazdy, jak przycisnę mocneij co do 100km/h to rusza się do 1/7 tego licznika co kolega mówił że pałeczka ma stać w pionie nań! także czuje się zbłąkany.

artleks:
przy obecnej temperaturze to wskazowka u mnie jest na polowie dopiero po 15 minutach ostrzejszej jazdy - jak jadę równą prędkością np/ 70 km/h to przy temperatzurze ujemnej trwa to nawet 20 minut.

ptak:
To ja polecam maly eksperyment. Zaslon czyms chlodnice (kawalkiem tektury, gumy, grubego materialu), zresetuj komputer i srednie spalanie i pojezdzij tak troche. Monitoruj temperature silnika i zmiane w spalaniu. Jesli sie poprawi to znaczy ze to wina temperatury i tu trzeba szukac przyczyny. Np. w termostacie wlasnie.

naughtycat23:
Albo tak niezupełnie serio kup sobie v12 tam z osiągnieciem wyższej temperatury nie ma problemów  czy latem czy zimą  :-V idzie jak burza

qbaty:
Ale mimo osiągnięcia odpowiedniej temperatury spalanie i tak będzie (gruuuubo) powyżej 11 litrów ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej