Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Przełączenie przewodów od systemu audio - potrzebuję opisu pinów
qbaty:
Ale czy na pewno masz dobry schemat - tam jest napisane "Premium", może Ty masz "Standard" ??????
Rob_W:
Na pewno mam Premium (ale bez Jaguar Voice'a) - mam 8 głośników Alpine'a w drzwiach + 2 suby - taki zestaw jest tylko w Premium - wg schematu w standardzie są tylko 4 w drzwiach. Tak czy inaczej potrzebuję wiedzieć gdzie jest to miejsce połączeń w słupku. Poza tym jak najbezpieczniej wyjąć kostkę z radia? U mnie strasznie mocno siedzi, a nie chcę pourywać przewodów :)
Rob_W:
Mały update w sprawie - wczoraj podczas imprezy urodzinowej forum miałem okazję porozmawiać z Panem Jackiem Klepką z Centrum Hi-Fi, który po zajrzeniu do bagażnika jednoznacznie stwierdził, że ktoś ostro majstrował w pobliżu wzmacniacza i poprowadził nawet jakieś własne przewody :-zly
Ogólnie jestem mocno wściekły na tego importera i jak tylko ustalę jego dane, to na pewno się z Wami podzielę (tak ku przestrodze).
A tak na chwilę obecną, to czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda obieg danych systemu audio w X-ie? Czy jest to na zasadzie CD->wzmacniacz->głośniki czy raczej wzmacniacz->gniazdo a'la pre-amp w CD -> wzmocniony sygnał do głośników? Czy ktoś byłby tak uprzejmy i cyknął pare fotek wzmacniacza? jestem ciekaw jak to jest po podłączane - pewnie i tak sobie z tym nie poradzę, ale spróbować zawsze warto :)
:-help
Rob_W:
Mały update - właśnie odezwał się do mnie importer i poinformwał mnie, że:
- cały system audio z bagażnika został wyciągnięty jeszcze w USA
- był rzeczywiście "składany", aby w ogóle grał
Wprawdzie postara mi się załatwić oryginał, ale tak na wszystki wypadek zwracam się do Was z kilkoma małymi prośbami:
1) jaki jest model (Part number) oryginału do Premium Sound System?
2) czy ktoś ma taki do sprzedania?
3) prośba o kilka fotek połączeń i samego amp'a
Dzięki!
Nawigacja
Idź do wersji pełnej