Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
"Skrzypiące" zawieszenie
Artur G.:
--- Cytat: Marlon w Kwiecień 27, 2012, 19:55:54 pm ---Propozycja moja jest taka:
jeśli skrzypią gumy stab to można je nasmarować smarem do cylinderków hamulcowych który nie reaguje z gumą,jeśli to sworzeń to tylko wymienić,a jak tulejki na wahaczach to przesmarować śruby mocujące i skręcić na dociążonym zawieszeniu
--- Koniec cytatu ---
U mnie skrzypiało z tyłu z lewej , podczas przeglądu w zaprzyjaźnionej SKP mechanik rozebrał dolne mocowanie (taka guma, śruba i tulejka) wahacza, posmarował i cisza. Koszt? 100 zł. w tym cena przeglądu rocznego. :-tylko
GrzesiekWroc:
U mnie w fordzie tez skrzypiały wszystkie gumy jak zamontowałem nowe kompletne zawieszenie, wystarczyło prysnąć wd40 i jest cisza. Spróbujcie w końcu x type to prawie ford mondeo więc musi zadziałać >:D
Sebastian X:
"Prawie" robi wielką różnicę :-off
TOSIEK:
Tak ford bo pasują tarcze i klocki hahaha, jak ja lubię takich ludzi, dzięki temu, że poprzedni właściciel x-type myślał, że wszystko z forda będzie pasowało to teraz moja żona go ma, jak pojechał go naprawiać i chciał dopasować części z forda to każda część kończyła się wizytą w ASO Jaguara po kupno oryginału. Bo z forda nie chciało pasować. Pozdrawiam a z tym skrzypieniem to może faktycznie posmarować i będzie wszystko dobrze.
GrzesiekWroc:
--- Cytat: TOSIEK w Maj 10, 2012, 23:31:29 pm ---Tak ford bo pasują tarcze i klocki hahaha, jak ja lubię takich ludzi
--- Koniec cytatu ---
2 litrowy traktor TDCI też jest wyjęty prosto z mondeo, tak samo jak części zawieszenia i płyta podłogowa :-gwizd
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej