Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

"Skrzypiące" zawieszenie

<< < (5/6) > >>

Artur G.:

--- Cytat: Marlon w Kwiecień 27, 2012, 19:55:54 pm ---Propozycja moja jest taka:
jeśli skrzypią gumy stab to można je nasmarować smarem do cylinderków hamulcowych który nie reaguje z gumą,jeśli to sworzeń to tylko wymienić,a jak tulejki na wahaczach to przesmarować śruby mocujące i skręcić na dociążonym zawieszeniu

--- Koniec cytatu ---

U mnie  skrzypiało  z  tyłu  z  lewej ,  podczas  przeglądu  w zaprzyjaźnionej SKP mechanik rozebrał   dolne  mocowanie (taka  guma, śruba  i tulejka) wahacza, posmarował i cisza. Koszt?  100 zł.   w  tym  cena  przeglądu rocznego.  :-tylko

GrzesiekWroc:
U mnie w fordzie tez skrzypiały wszystkie gumy jak zamontowałem nowe kompletne zawieszenie, wystarczyło prysnąć wd40 i jest cisza. Spróbujcie w końcu x type to prawie ford mondeo więc musi zadziałać  >:D

Sebastian X:
"Prawie" robi wielką różnicę :-off

TOSIEK:
Tak ford bo pasują tarcze i klocki hahaha, jak ja lubię takich ludzi, dzięki temu, że poprzedni właściciel  x-type myślał, że wszystko z forda będzie pasowało to teraz moja żona go ma, jak pojechał go naprawiać i chciał dopasować części z forda to każda część kończyła się wizytą w ASO Jaguara po kupno oryginału. Bo z forda nie chciało pasować. Pozdrawiam a z tym skrzypieniem to może faktycznie posmarować i będzie wszystko dobrze.

GrzesiekWroc:

--- Cytat: TOSIEK w Maj 10, 2012, 23:31:29 pm ---Tak ford bo pasują tarcze i klocki hahaha, jak ja lubię takich ludzi

--- Koniec cytatu ---
2 litrowy traktor TDCI też jest wyjęty prosto z mondeo, tak samo jak części zawieszenia i płyta podłogowa  :-gwizd

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej