Dział Techniczny > XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
zimowe rosterki - jak wyciągnąć 400KM.???????
kyrios_paulus:
I dlaczego się obrażasz, jeżeli ktokolwiek zwróci Ci uwagę? Po prostu prościej jest wyjawić CAŁE swoje zdanie w danym temacie i nie bawić się z innymi w 'zgadnij kotku co mam w środku'...
richie:
poprostu problem polega na tym że tam się intercooler nie zmieści, widziałem raz w xjs i cała góra była przebudowana , zmodyfikowana chłodnica, wywalona klima itp. Pomysł fajny gorzej z wykonaiem.
nowicjusz:
intercooler to raczej przy uturbianiu silnika -miało tylko dać do myslenia po co sie je montuje własnie w silnikach turbo.
zamiast agrotuningowych stozków lepszy efekt da zamontowanie w miejsce oryginalnego filterka wkład tzw sportowy ale pod warunkiem ze w aucie jest sonda lambda ktora mierzy skład mieszanki paliwo i powietrze i w razie potrzeb ecu wydłuza lub skraca czas wtrysku albo jakis spec zabierze sie do tego profesjonalnie i przeprogramuje ecu własnie pod wieksze dawki powietrza co przy oryginalnym programie bez korekcji na podstawie czujnika zawartości tlenu w spalinach spowodowałoby tylko zubozenie składu mieszanki doprowadzając do bardzo szybkiego wypalenia zaworów w głowicy.Samym dolotem zyska sie jakies 0,5 % wiecej mocy bez mechanicznej ingerencji w głowice .
to na tyle przynajmniej narazie bo sie w koncu nic na tym nieznam i niemam zielonego pojęcia o czym pisze .
richie:
widać że się znasz ale nie przeczytałeś od początku tego co napisaliśmy bo to co ty napisałeś wyklucza tamto.
Choina:
Panowie, ja wam powiem o co chodzi. Nowicjuszowi chodziło o to, żeby nie montować stożka(ów) nad kolektorami które dają ciepłe powietrze, bo to i tak nie da efektu, a jak da to znikomy. Do stożków trzeba pociągnąć zimne powietrze z zewnątrz (z nadkola, ze zderzaka) i najlepiej oddzielić jakąś ścianką termiczną.
Teraz znowu zerwał się jak Filip z konopi o czasach, a nie do czytał o megasquirtcie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej