Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Podloga
katar83:
Czesc.
Moj wlasny XJ40 oblal dzis przeglad. Jak sie okazalo mam dwie spore dziury tak pewnie na dlugosci kolo 20cm-30cm po obu stronach zaraz pod glosnikami w przodnich drzwiach. Dziury sa na laczeniach samej podlogi z progami. Rdza zjadla tam wszystko na wylot i generalnie po zimie mam wode w srodku przez te dziury.
Dziwna sprawa bo na samej podlodze, bagazniku, nadkolach, i generalnie calej gorze a moze i calym aucie nie ma nawet najmniejszej plamki rdzy czy nawet babla wiec to niespodzianka. Mialem kilka innych XJ40 i jesli juz byla jakas rdza to na pewno nie tam.
Mechanik powiedzial ze to okolo 2 dni pracy i chce za to kupe pieniedzy. Norma w UK.
To co zrobi to tyle co wytnie co nie co i dospawa nowej blachy.
Zastanawiam sie czy nie lepiej wybrac sie na urlop do domu autem i zrobic podloge porzadnie.
Pytanie jest jak sie to mniejwiecej przedstawia cenowo w Polsce. Mysle tu o wespawaniu nowych blach, piaskowaniu i pomalowaniu u jakiegos blacharza.
Trzeba by bylo tez wyciagnach wszystko ze srodka.
Generalnie to wizualnie chyba najlepszy XJ40 jaki mialem/widzialem, silnik,skrzynia, etc jak w nowym aucie wiec ciezko mi by bylo sie go pozbyc a tu niestety taki psikus :)
To ile mniejwiecej kosztowalo by zrobienie podlogi w jaguarze tak bym byl z niej zadowolony?
kogutki:
smutna sprawa. tak na "oko" to trudno o kosztach, a i w jakosci wykonaniu i w polityke cenowa warsztatow
sa sporo roznice. najlepiej zrob zdjec, powiedz w jakich okolicach Polski szukasz blacharza i zobaczymy
dalej.
katar83:
Szukalbym czegos na Podlasiu wiec pewnie taniej jak w centralnej czy zachodniej.
Dziury sa w miejscu gdzie bok podlogi konczy sie i laczy z progiem akurat pod glosnikiem w przednich drzwiach i tak do tylu pewnie do 30-40cm trzeba byloby wyciac. Sam kant jest najwieksza dziura. Problem jest taki ze trzeba caly srodek wywalic by w ogole do tego sie dostac, lacznie z tapicerka na rogach. Sprobuje ja usunac jutro i moze sie da to zobaczyc lepiej. O dziwo tak jak pisalem, sama podloga pod dywanem i od dolu i pod dywanikami jest w stanie bardzo dobrym. Widzialem wszystko jak auto stalo na podnosniku, sprobuje jutro zrobic jakies zdjecie.
Generalnie chca za robote conajmniej 400GBP. Auto warte z 1200-1500GBP wiec to calkiem sporo a podejrzewam ze za 2000PLN w Polsce to podloge bym mial pewnie cala nowa.
kogutki:
kwestja jeszcze taka, czy angielski MOT uzna taka naprawe. jak bedziesz mial fotek to wyslij i staramy
sie o wyceny w "centralnej Polski" a moze ktos zna zaufanego blacharza w "tanszych rejonach"
Yoohas:
No, nie wiem czy w PL zrobisz to wiele taniej. Z opisu wynika, że roboty całkiem dużo. Myślę, że cena 2000 PLN nie jest wygórowana.
Aby obniżyć koszty możesz rozbroić auto samodzielnie. Jak ostatnio tak zaoszczędziłem ponad 1500 zł w przypadku malowania całego auta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej