Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type 2,2d 2005r

<< < (2/3) > >>

strawinski:
w zaznaczonym miejscu jest (powinien być) zawór EGR. Wykręcasz go, czyścisz ze szlamu i przemywasz rozpuszczalnikiem.

foto z angielskiego forum

wiadereczko:
Jak już bedziesz czyscił EGR to możesz pujśc dalej i wyczyścić kolektor dolotowy tam też masa szlamu się osadza.
Jaki masz przebieg X-sa??
Ja mam końcówke 2005 roku i czysciłem EGR i kolektor przy przebiegu około 108.000 km i szczerze mówiąc zaskoczyłem się bo był bardzo czysty. ( coprawda nie wiem czy poprzedni właściciel tego nie robił ale myślę że jak samochód był nagwarancji to niebardzo się komu chce grzebać).

Podłączałeś do kompa swojego kota????

bartek:
samochód jest z listopada 2005r. W tym momencie ma 96tyś  przebiegu.
Czyściłeś, ponieważ też się "dusił" czy dla zasady?
do kompa jeszcze nie podłączałem - mieszkam we Włoszczowie a tu nikt nie ma oprogramowania.

wiadereczko:
Czyciem dla pewnoci i dla poprawienia spalania :)
Mozliwe zze u ciebie tez bedzie w miare czysty ale to roznie bywa zalezy na czym byl jezdzony i w jakich warunkach.

Co do kompa to zamiast jechac do serwisu i placic pewno min 50 zl za jednorazowe podpieci rozejrzyj sie na Allegro za swoim wlasnym czytnikiem kodow albo kablem z oprogramowaniem do laptopa.

Ja wlasnie czekam na swoj kabelek kopilem na angielskim ebayu za 14 funtow z przesylka (okolo 70-80 zl) a uwiez przyda sie napewno bo jagi lubia gdy sie kolo nich robi  :-za

bartek:
podaj mi proszę linka do kabelka na ebay - w piątek  wraca z anglii mój kolega, to może by mi przywiózł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej