Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
cruise not available
wiadereczko:
u mnie znowu zauwazylem plyn ucika alene moglmnalexc miejsca. Wszytkie przewody byly suche. Dopiero gdy zaczolem sprawdzac po krutkiej jezdzie gdy jeszcze cisnienie w wypychalo plyn okazalo sie ze leje z termostatu ( na zimnym silniku ani kropelki kolo niego nie bylo)
qbaty:
Przy uszkodzonej uszczelce pod głowicą bardzo często robi się "majonez" na korku wlewu olej i bagnecie (sprawdzać rano, po dłuższym postoju auta).
Płyn chłodniczy może też uciekać przez pompę wody - dzieję się to głównie przy uruchomionym silniku, a jeśli wyciek jest nieduży to płyn momentalnie odparowuje, bo wydostaje się z pompy lekko "rozpylony".
piotr170169:
Czyli złe wiadomości. Pewnie dużo kosztuje wymiana uszczelki. Czy ktoś z Was już to robił? Czekam na świece zapłonowe, zamówiłem championy platynowe.
qbaty:
Ale rzeczywiście robi Ci się biała maź na korku/bagnecie po dłuższym postoju ??
Uszkodzoną uszczelkę można jeszcze zdiagnozować specjalnym urządzeniem wykrywającym spaliny w układzie chłodzenia - musiałbyś poszukać warsztatu posiadające takie coś.
Dodatkowo jeszcze uszkodzona uszczelka może objawiać się mocnym dymieniem auta po uruchomieniu zimnego silnika - odparowuje wtedy płyn, który zebrał się w cylindrach, zapach spalin jest zdecydowanie inny od "normalnego".
piotr170169:
Bagnet i korek są czyste, ale dymi jak cholera gdy jest zimny, myślałem, że to dlatego, że mam instalację gazową. Poprzedni samochód z gazem też mi dymił. Po rozgrzaniu przestaje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej