Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

bezpiecznki i przekazniki

<< < (5/8) > >>

scyzor:
Z góry dzięki Jack  :-super
To co wrzuciłeś też mam w pdf ale jak widać ni huhu nie pasuje to do układu z mojej fotki...  :-\

Jack Fender:
Scyzor, sorki, ale poganiali mnie (pies i żona) i nie zauważyłem, że to nie moja skrzynka. Teraz dopiero wróciłem do domu po weekendzie i mam dostęp do książki serwisowej. Mam też news'a a'propos świateł do jazdy dziennej (petarda), ale jutro sprawdzę jak dzieła i napiszę na forum. Znalazłem kogoś kto robi moduły do świateł dziennych, które zapalają się dopiero po uruchomieniu silnika. Mała kostka, cztery kable jak od przekaźnika. Jutro dam znak/sygnał czy to działa, koszt 35 zeta.

scyzor:

--- Cytat: Jack Fender w Kwiecień 08, 2019, 23:20:46 pm ---Znalazłem kogoś kto robi moduły do świateł dziennych, które zapalają się dopiero po uruchomieniu silnika.
--- Koniec cytatu ---

Spokojnie. Nie pali się - odpukać  ;D ;D ;D

A propos tego modułu - nie żeby 35 zeta było szkoda, ale nie lepiej po prostu podłączyć + pod bezpiecznik, który ma zasilanie po zapłonie?
Akurat czy te 10-15W "ciągną" LEDy podczas odpalania auta czy nie to nie ma takiego znaczenia. Moim zdaniem oczywiście.

Jack Fender:
Ale i tak trzeba podłączyć przez przekaźnik który wyłączy dzienne po włączeniu postojówek lub mijania. A tu już mam wszystko w tym module. Obudowa modułu mniejsza od pudełka zapałek.

Jack Fender:
Fotki z instrukcji obsługi

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej