Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Pomóżcie w zakupie amorów do tyłu jaguar xj40

<< < (3/13) > >>

KRISS:
Yep.
była taka wskazówka serwisowa dla XJ40 na rynki powiedzmy wschodnie, żeby jeżeli jest taka możliwość to wymieniać na standard. Po konwersji też jest homologowany, bo xj40 była z i bez nivomatów. Mówię tutaj o polskim rozumieniu homologacji. Zestaw do konwersji to po prostu kielichy, sprężyny i amortyzatory.
Czy chodzi o cenę? ja wiem, generalnie Nivo jest w warunkach polskich ( serial Polskie Drogi ;D ) jest bardziej awaryjne niż na zachodzie...
No ale to samo dotyczy całego zawieszenia... :D
Ja się zastanawiam szczerze mówiąc czy chciałbym wrócić do SLS-a Chyba nie... Ja bym wpakował KONI :D

kogutki:
no moze i macie racje. ja poprostu - znajac ten sytem jak moze dzialac na "normalnych" drogach, mam wielki
szacunek do tego, i ogolnie jestem zwolennikiem zachowac jaguara w stanem oryginalnym. to, ze zawieszenie
w polsce ma ciezko, jest wiadomo. choc nadal uwazam, ze nivomaty w dobrym stanie dadza rade takze w
tutejszych warunkach, a wcale wymiany na nowych nie jest duzo drozej od konwersji, a komfort jazdy jednak
jest inny - na prostych drogach bez wiekszych dziur, owszem.

majkel_xj40:
ja mam nivo, super sprawa. nie wymieniam ich na zwykłych.

walec:
moje też sie trzymają całkiem nieźle. kiedyś Jarek Jerry jag wyglosił tezę że nivomaty miały mniejszą tendencję do psucia się jeżeli samochód był obciążony. Dlatego woże tylko dobrze wyposażone panny młode tak jak na zdjęciu które było już na forum. Tylko zawiasy stoliczków na tym cierpią ale coś za coś ;D

kyrios_paulus:

--- Cytuj ---Dlatego woże tylko dobrze wyposażone panny młode tak jak na zdjęciu które było już na forum.
--- Koniec cytatu ---

To zdjęcie? ;D

Żeby tak pannę młodą w niebieskim worku...? :-wstyd

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej