Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
PIN a podłączenie akumulatora.
strawinski:
--- Cytat: blackyR w Grudzień 22, 2009, 18:59:49 pm ---jeszcze pytanie z wątku alternator To on jest przyczyną mojego nieświęcącego się ksenona?
Sprawdziłem bezpieczniki ok obok przekaźniki ok ksenon świeci!!
Powtarzam stał w ciepłym w te mrozy wyjechałem z garażu po dwóch godzinach stania przestał działać
:-help :-help :-help :-help :-help :-help :-help :-help :-help :-help
--- Koniec cytatu ---
może żarnik ci pada- żarówka ksenonowa
Innowierca:
To nie żarnik tylko przetwornica pada. Jak nie zapali spróbuj kilka razy włączyć i wyłączyć światła. Jeżeli zaczyna padać, to za którymś razem powinna i tak i tak odpalić, jeżeli jest na kompletnym wykończeniu, to zapali kiedy będzie chciała:) A żarnik albo działa albo nie, wypalanie to zupełnie inna kwestia.
blackyR:
ksenon jest cały przekładałem zarówki i w prawym "coś" nie daje prądu
tylko co?
Innowierca:
No to Ci mówię, przetwornica. Jeżeli przekładałeś żarówki i "coś" nie daje prądu z jednej strony to jest przetwornica. Ona generuje bodajże 25000V i jak każde urządzenie, może się popsuć. A zobaczyć pewnie jej nie zobaczysz, bo najprawdopodobniej jest pod lampą.
blackyR:
Wiec pojechałem dziś do elektryka wkurzył mnie -zrobił w ciagu pół godziny ale niechciał powiedziec co niegrało skasował 50 pln i nara więc kseonon dziala a ja niewiem co było przyczyną :-gwizd
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej