Autor Wątek: Straciłem prąc w zapalniczce  (Przeczytany 4867 razy)

Siara_nh

• Gość
Straciłem prąc w zapalniczce
« dnia: Marzec 05, 2009, 12:09:32 pm »
Witam wczoraj straciłem prąd w zapalniczce, sprawdziłem bezpieczniki są wporządku , ale mimo to na kablach nie ma prądu, co moge jeszcze sprawdzić co to mogło by być?
pozdrawiam

Siara_nh

• Gość
Odp: Straciłem prąc w zapalniczce
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2009, 15:13:34 pm »
gniazdo używam średnio raz na dwa tygodnie,ładując komórkę bądź kożystając z cb radia, a stało sie to tak...byłem w trasie telefon był podłączony do ładowarki,znajomy do mnie na chwile zadzwonił,skończyełm rozmawiać,odpiąłem ładowarke i podłączyłem cb radio i już nie działało,wsadziłem ładowarke i to samo, to jest dziwne ze na bezpiecznikach jest prąd, a na kablu nie ma, sprawdziłęm też pierwszą kostkę która jest centralnie pod podłokietnikiem bo pomyślałem ze może cos sie wypieło ale tam też nic, gdzie moge szukac?czy to jakiś przekażnik a nie bezpiecznik?

Siara_nh

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2009, 17:52:19 pm »
prądu na  kablu nie  ma masa jest bo sprawdzałem dlatego zachodze w  głowe co sie dzieje

maxdzax

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2010, 18:48:03 pm »
hejka mam dokładnie to samo , miałem nawigacje przpiołem potem zasilacz od nawigacji do noiki i sru. sztum mi wcieło, poradziłeś sobie z tym?

Siara_nh

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2010, 23:06:25 pm »
tak, tak poradziłem , tylko nie pamiętam co wtedy zrobiłem :D nie wiem czy jednak nie okazał się uszkodzony bezpiecznik, wyglądał na sprawny a jednak nie przewodził, wymień od razu bezpiecznik i zobacz czy działa jak nie to pisz będę kminił czy tylko to u mnie było

maxdzax

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2010, 23:14:18 pm »
kurcze a który to bezpiecznik?? bo ja baktycznie przejzalem dwie tablice i nie znalazlem przepalonego , a zeby sie ufajczył przewud to raczej niemozliwe ale sadzac po tym jak elektryka w jagu jest wykonana wszystko jest mozliwe...

PS. Ma ktos moze rozpisana całą tablice ? bo tak wkładac i wyciagac tyle bezpieczników to denerwujace z lekka:-) z góry :-K :-thank

Siara_nh

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2010, 23:17:02 pm »
nie pamiętam czy był to bezpiecznik pod tylną kanapą czy pod maską od strony pasażera...zrobie jutro zdjęcie rozpiski bezpieczników i zapodam linka do fotki

maxdzax

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 05, 2010, 01:10:42 am »
pod tylna kanapą sa jakies bezpieczniki???? :o

Siara_nh

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 05, 2010, 09:23:06 am »
oczywiście , cała masa... pod prawą i lewą stroną kanapy

maxdzax

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 05, 2010, 15:44:17 pm »
a jak sie tam dostac?

maxdzax

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 05, 2010, 15:46:56 pm »
Mam 308 a nie 300 tak tylko mówie aby sie upewnic czy to ten sam samochud:-)