Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Interfejs ELM 327 co myslicie na ten temat ?
kogutki:
--- Cytat: pablo w Grudzień 22, 2009, 12:46:31 pm ---a moze ktos z was bylby w stanie pozyczyc na kilka dni taki interfejs ??
--- Koniec cytatu ---
moge pozyczyc swojego, nie ma problemu, ale odbior w warszawie.
pablo:
ok, dzieki :) jak nie uda mi sie kupic wlasciwego to sie odezwie :) podjade do wawy a jesli by brakowalo czasu to jesli by ci nie przeszkadzalo mozna by to zalatwic kurierem .. mam umowe z gls i dpd podsylam kuriera po odbior i w ten sam sposob bym go zwrocil
sznyro:
Może warto odświeżywszy temat ktoś poleci jakiś scaner w granicach zdrowego rozsądku lub jakiś interfejs i program.
Jedrzej:
Kupiłem z czystej ciekawości, za jakieś 50zł z przesyłką, dziady nie dali płyty, i pinu, internet, pin 1234, program na komórkę torqe (free) i o dziwo świetnie działa w s-type. Kolega szanowny, niunia, z kolei napaskudził sobie czymś podobnym w x-type. Ten "pierdolniczek" obsługuje tylko silnik, w innym aucie go sprawdzałem, też działał (BMW 3.0).
hawk_2005:
Ja zakupiłem takie maleństwo i sprawdza się elegancko z aplikacją Torque Pro za 15 zł na telefon.
http://allegro.pl/elm-327-bluetooth-pl-ford-fiat-renault-opel-honda-i5796738347.html
Niestety działa tylko na silniku ale to na chwilę obecną było mi potrzebne. Błędy znajduje kasuje eleganciaro.
Zakupiłem jeszcze taki kabelek
http://allegro.pl/interfejs-ford-ids-vcm-mini-ford-mazda-jaguar-a-i5751651458.html
i jestem na etapie testowania co można z nim zrobić.
Kabelek się łączy program Focom jakoś też się łączy i niby wszystko ok tylko jakoś nie można za wiele zdiagnozować nawet z silnikiem mam problem. Gdzieś diabeł tkwi w szczególe ale może uda mi się coś wymyślić. Sznupię i szukam odpowiednich rozwiązań.
Oczywiście jakby ktoś z kolegów chciał coś podpowiedzieć to jestem otwarty na propozycje głównie chciałbym skontrolować abs !!! :) jak na razie szukam sam żeby tu postami nie zaśmiecać. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej