Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Zamykanie samochodu z pilota - odkryłem "dziwny bajer" ?!
Luqasek:
Witam wszystkich ponownie! Przez przypadek natrafiłem na taki "bajer" że można mojego Jaguara zamknąć z pilota jakby "na raz" i "na dwa", a polega to na tym iż do tej pory normalnie zamykałem z pilota auto przyciskając przycisk jeden raz, ale okazuje się iż można nacisnąć ten przycisk dwa razy w przeciągu 1-2 sekund i wtedy Jaguar wydaje dodatkowy sygnał i słychać jakby domykanie się drzwi?! u Was też tak to działa? i do czego to służy? Czy w ten sposób auto jest lepiej zabezpieczone przed złodziejem, czy o co chodzi?!?! :-wstyd bo nie wiem :P
czapka:
Jeżeli w ciągu 3 sekund wciśniesz zamknięcie na pilocie dwa razy to samochodu nie można otworzyć nawet od środka. W takim wypadku złodziej rozbijając lub wycinając szybę i tak nie otworzy auta wewnętrzną klamką. Nie radzę stosować gdy ktoś jest w środku ;D
Luqasek:
A to taki bajer ;D i bardzo mi się to podoba:) lepsze takie zabezpieczenie przed kradzieżą niż żadne :-tylko dziękuję za informacje!
kuba:
o jakie to sprytne, mozna zamknac zlodzieja w srodku:) niech sobie wlaczy radio, ustawi klime i w komfortowych warunkach poczeka na policje:):):)
Siara_nh:
Witam mam pytanie co do zamykania jaguara posiadam obecnie X300 , jak wcisnę raz guzik w pilocie to się normalnie zamyka autko, ale jak wcisnę drugi raz to zaświecają mi się przednie światło, czy coś jest spierniczone czy to jakiś bajer ma być?:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej