Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Denerwująca kontrolka przepalonej żarówki

<< < (3/7) > >>

jannaf:
Daniel
Nie działa tylko podświetlenie komory bagażnika. Dopiero zauważyłem, że jest tam jakaś lampka na klapie bagażnika. Już ją wymieniłem i oczywiście zero efektu.... no oprócz tego, że jest jasno w bagazniku  ;D

emka:
U mnie jest to samo, ale do szybkiego "pykania" się przyzwyczaiłem a kontrolka uszkodzonej żarówki wyświetla się tylko od czasu do czasu. Przeszedłem to samo co ty. Zwracam uwagę na żarówki w oparciach siedzeń. Jak znajdziesz przyczynę, podziel się z nami.
Pozdrowienia

qbaty:
albo "rozmowa z kierowcą w czasie jazdy zabroniona"  ;D

jannaf:

Pati. Z igły widły ???? No to po co jest to forum ??? Jak widzę po zainteresowaniu tematem, "problem" jest dość powszechny i niejednemu nerwy szarga ta wredna kontrolka. Ma nawet swoje odzwierciedlenie w forumowych buźkach  :-X - czyż nie jest podobna ???
Spędziłem dziś całe popłudnie na wymianie elementów zapłonu (palec, kopułka, przewody i świece). Kontrolka nadal się k....a pali  ;D  ;D  ;D . Ale tak na poważnie: sprawdzilem moduły jak radził Jagoholic i chyba są oryginalne, bo przewody do lamp rozdzielają się w wiązce na dwie wtyczki, a telewizory miały chyba tylkojedną żarówkę H4.

jarek -jerryjag - co to znaczy "zaślepiony wyłącznik lamp przeciwmgielnych" ? Ja mam pod taką klapką (własnie zaślepką) normalny wyłącznik z zieloną diodą. Myślę, że po dokupieniu halogenów wystarczyłoby założyć odpowiedni wahliwy hebelek i już by wszystko z halogenami działało.

jarek-jerryjag:
Po złożeniu lamp przeciw mgielnych(zolte wtyczki)  zdejmujesz klapkę i zakładasz "hebelek". Parę lat temu można bylo  dostać od Jaguara za Parę groszy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej