Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

rozdzad - pomocy

<< < (2/3) > >>

czapka:
Sam płaskownik jest za słaby, trzeba go wzmocnić  ;D
Ja robiłem to z grubego kontownika, Jak nie zapomnę  ::) to zrobię w poniedziałek zdjęcie (powinienem to jeszcze gdzieś mieć). A wał blokujesz wsadzając "specjalny" trzpień w miejsce czujnika położenia wału na kole zamachowym. Jeżeli potrzebujesz instrukcję to pisz, chyba gdzieś mam.

TeedyLondon:
czy w kazdym przypadku trzeba wymienic wszystkie napinacze zniszczony zostal tylko 1 ,

V12:
Tak, za chwile może rozpaść się następny. Te napinacze są wadliwe i wymiana rozrządu na to podstawa w X308. Jeśli chodzi o przyczynę spotkania się zaworów z tłokami, to właśnie napinacz jest winny. Zazwyczaj plastikowy napinacz (brązowy) rozpada się na pół i zluzowany łańcuch spada z zębatki, czasem wyłamując zęby. Miałem także kilka przypadków zerwania się dolnego łańcucha, konsekwencje podobne.  Dlatego powinieneś wymienić cały rozrząd i nie zapomnij o wyciągnięciu z silnika tego złamanego zęba.

TeedyLondon:
pewnie Bartek kazda pomoc mile widziana a instrukcja to juz nawet fachowa pomoc ,bardzo prosze jak tylko znajdziesz  to bede zobowiazany.A ten plaskownik  to nie taki zwykly .

czapka:
Najlepiej to zadzwoń do mnie, jutro jeszcze jestem w UK. 07828619536.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej