Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

rozdzad - pomocy

(1/3) > >>

TeedyLondon:
witam serdecznie
jak juz opisalem w poscie" powitalnym"strzelil mi lancuch rozrzadu konieczna byla wymiana zaworow wydechowych
to juz mam za soba(2 miesiace mechanik zwodzil mnie ze  w moim jagu sa nietypowe zawory i sa trudnosci z ich zamowieniem) Jagohilic uswiadomil mnie ze gosc robi mnie w balona i tak rzeczywiscie bylo.Udalem sie do serwisu i
kupilem wszystko co potrzebowalem od reki .(zawory,lancuchy rozrzadu,napinacze itp )a i cena znacznie sie roznila od tej  ktora proponowal pan mechanik.Skonczylo sie na tym ze zabralem autko z warsztatu i musze sam sie jakos z tym uporac! Mam nadzieje ze mi sie uda !! i teraz pytanie czy ktos wie jak ustawic rozrzad ?? nie widze zadnych znakow ktore bylyby pomocne w ustawieniu. czy jakies przyzady do ustawiania istnieja ? bardzo prosze o podpowiedzi . pozdrawiam serdecznie :-jag

czapka:
Czy to ten XJ o którym mi pisałeś?

V12:
A wszystko kupiłeś? Podeślij mi może numery katalogowe częśc,i które już masz oraz nr silnika, zobaczymy czy czegoś nie brakuje. Rozrząd ustawia się tak, aby ścięcie na początku wałków było równoległe do płaszczyzny głowic. Blokuje się je za pomocą stalowych płaskowników przykręconych  do głowicy.

TeedyLondon:
witam ponownie .
Tak Bartek to ten sam jag.Poszedlem do serwisu podalem numer Vin i nr silnika.kupilem zawory wydechowe lancuchy,napinacz, rachunek zostawilem w garazu tam sa nr katalogowe. te plaskowniki to jak sie domyslam jakies specjalne.zauwazylem  za na zebatce walka rozrzadu brakuje 1 zeba,(nie jestem z tego powodu szczesliwy)jak wygladaja te plaskowniki ?

V12:
powinieneś mieć 4 łańcuchy, 4 napinacze, 2 prowadnice, 2 łyżwy napinacza, 4 śrubki do napinaczy górnych, uszczelniacz wału, 2 uszczelki pokrywy rozrzadu i uszczelki pokryw zaworów, uszczelki głowic, etc.
Jak kółko zębate jest szczerbate to do wymiany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej