Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Nowi Forumowicze i Jaguary
Witka!
tomz:
wydaje mi się, że z paskami na bokach coś nie tak ;)
no i konsola jakaś niespasowana........
siedzenia z tyłu super - też bym sobie takie zamontował, ale w moim trochę nie wypada ;D
może mi Ktoś (kogutki......kriss..........) przy okazji wyjaśni, po jakiego grzyba jag montował motor 3.2 w x300?! ??????
propagator:
Juz dzis o tym pisalem w innym watku, ale sie powtorze:
Moj ekscelencja XJ6 x300 3.2 z 1995 r w miescie pali, ile chce ;) Nawt przy spacerowej jezdzie wypija kolo 17 l / 100 km, na trasie przy predkosci do 120-130 km/h zadowala sie 11 litrami. Jestem 4-tym wlascicielem kocura, przebieg na dzis prawie 172 tys mil, lancuszek nie byl wymieniany i jest wciaz "brzytwa" - nie na darmo Angole nazywaja rzedowa 6tke "bullet-proof" engine... :-super Od stycznia 2009 wymienialem w nim jedynie filtry, olej - zadnych awarii i niespodzianek nie bylo, 2 tyg. temu spalila sie zarowka STOPu i prawa swiatel mijania - i to wszystko. Wg. mnie x300 3.2 jest dobrym wyborem, jesli na wiosne zmienie kocura, tez bedzie to x300 ;D
W ramach ciekawostki dodam, ze moj kot caly przebieg zrobil na... fabrycznie montowanych amorach Bilstein'a Dopiero teraz (miesiac temu) zaczely "klekac" i przed MOT (przeglad) bede je wymienial, bo spadl troche komfort jazdy po dziurach. A korozja... hmmm... jak w wielu x300 male "purchelki" na tylnych blotnikach, bardzo czesta slabostka - przez 6 miesiecy na eBay UK spotkalem zaledwie kilkanascie bez tego problemu, ale to "pierdniecie bizona" - zaden serio problem... :-jag
Pozdrawiam!
kogutki:
tomz, silnik 3.2 oferowany ogolnie na rynki europejskie, w ktorym sie placi roczny podatki na samochod
na podstawie wielkosci silnika. np w niemczech w 1997 za x300 4.0 oplata roczna kosztowala ok 500 eur,
a za silnik 3.2 zaledwie 320.
markzo:
propagator czytałem Twoją wypowiedź w innym wątku ;)
w sobote rano podjedziemy zobaczyć tego potworka ;) czy widzicie coś podejżanego?
tomz:
kogutki, jakoś mnie nie przekonuje Twoja ekonomiczna argumentacja ;D
to promil w kosztach utrzymania jaga ;D
a tak a propos to nieźle się rozwinęło jak na "przywitalnie" ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej