Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

kopci na czarno ponizej 2000 obr

<< < (3/5) > >>

blackyR:
usterka mi tam nie kopci  w ogóle:)  :-yipee

patron:
bo ty jesteś black cat! to bez sensu żeby Ci jeszcze kopcił na czarno :-V , a swoją drogą pozazdrościć egzemplarza albo wyluzowanego stosunku do tylnych lusterek... ;D może się nie przyglądasz co tam z tyłu słychać i tylko pyku,pyku do przodu :-yipee pozdro!

tajger82:
Dzieki za wszystkie odpowiedzi rury mam całe sprawdzalem a wiec obstawiam wtryski jestem juz umowiony na sprawdzenie i ewentualna regeneracje.
Jak bedzie po to napisze co i jak.

Pozdro

Innowierca:
Koledzy polecam odłączyć EGR. Silnik będzie jeździł dłużej, a i dymienie w niektórych przypadkach może ustąpić. EGR odpowiada za "oczyszczanie" spalin (chodzi tutaj bodajże o tlenek siarki), a przy jego uszkodzeniu auto zaczyna kopcić. Ja tak miałem w Volvo 2.5TDI - przy naprawdę mocnym przyspieszaniu auto zostawiało chmurę na pół osiedla, a po wypięciu jednego głupiego przewodu ustąpiło :) Dodam, że końcówki wtrysków mam nowe a turbina nawet nie świśnie  :-za

tajger82:
W sumie to naszły mnie watpliwosci  ;D co do uszkodzenia wtryskow, bo z tego co się orientuje to powinna migac kontrolka swiec zarowych - a u mnie nie ma tego objawu.

Jestem ciekawy jak było u Patrona, bo tez mial podobny problem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej