Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

świece w 2,5 V6

<< < (6/7) > >>

sztandi7:
IT20TT to są. Ja mam od około 6 tys km niklowe nowszej generacji TT (cienkie elektrody bez metali szlachetnych) T20TT, gdyż w tamtym roku już pytałem tu na forum i powiedziano, że nie ma co kombinować i lepiej kupić zwykłe, ale sprawdzonej firmy i wymieniać częściej, aniżeli irydy bądź platyny. Czyżby to był błąd ? Kot w gazie oczywiście.

sobrus:
Dlaczego błąd? Jeśli wszystko działa dobrze, to wszystko jest dobrze. Nie na co się przejmować, a ile świece wytrzymają nigdy nie wiadomo. Irydowa też kiedyś padnie.
Kupiłem droższe, ponieważ dostęp do świec jest marny i wolałbym jednak wymieniać rzadziej.
W Roverze mam polskie Iskry 25zł/komplet bo tam wymianę mogę zrobić sam :) I działają bardzo dobrze na LPG, wcale nie gorzej niż jakieś drogie NGK (też miałem).

Adt81:
Ale po co kombinować jak komplet oryginalnych kosztuje w sklepie v12 180zł - jak na nich zrobiłem już ponad 30tyś na LPG i żadnych problemów.

sobrus:
Oryginalne też dobre, dla mnie bez różnicy. Co nie zmienia faktu że komplet zwykłych T20TT kosztuje 60zł, Boscha 90.
Irydowe Denso są faktycznie droższe od oryginalnych.

Swoją drogą ciekawe kto jest producentem oryginałow, może właśnie Denso bo połowa elektroniki w X jest z tej firmy (mieli umowę z fordem).

sztandi7:

--- Cytat: sobrus w Kwiecień 13, 2018, 12:21:22 pm ---Irydowe Denso są faktycznie droższe od oryginalnych.

--- Koniec cytatu ---
Na to samo wychodzi - oryginały 180zł a irydy Denso jak się poszuka do wyrwania za 30zł/sztuka. Osobiście chyba wolałbym DENSO. Jakoś mam wrażenie, że niektóre elementy sygnowane oryginalnym znaczkiem Jaguara z automatu za to mają doliczony spory procent do ceny tylko za to, że mają logo, bez zauważalnej różnicy w jakości. I przy następnej wymianie koło jesieni właśnie kupię IT20TT.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej