Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

świece w 2,5 V6

<< < (4/7) > >>

LordBaltimore:
Witam,

czas u mnie na zmianę świec, x-type 2.5 v6 + lpg. Polecicie jakieś? Są może jakieś nowe wynalazki na rynku?  8)

jaki jest koszt wymiany + - ?

sztandi7:
Tak, kupuj zwykłe świece DENSO IT20TT, chyba że chcesz zapłacić 2-3 razy więcej i mieć komfort psychiczny, że jeździsz sobie na dobrych świecach, nic więcej. Nie ma świec do LPG, to zwykła propaganda reklamowa. Tak samo nie wierzcie w to, że kupując świece irydowe, bądź platynowe możecie na nich jeździć 100 tys km, to kolejna bzdura. Jak wymieniasz systematycznie i dbasz o układ zapłonowy to wystarczą zwykłe świece porządnej firmy.

ziutek567:
Bez przesady jest ogromna różnica w świecach. Świece różnią sie ciepłotą, materiałem elektrody, ilościom elektrod i szczeliną, poza tym wymiarami itp. Nie jest prawdą że można sobie podmieniać je dowolnie. Jak masz fure w gazie to bierz świece do gazu, bo mają większą przerwę między elektrodami.
A tak w ogóle to nie można powiększyć sobie szczeliny ze świecy np 0,5 do 1,5 mm bo świeca nie jest przystosowana do zgromadzenia takiego ładunku

sztandi7:
Nie można ich podmieniać dobrowolnie, ale to wystarczy sprawdzić w "katalogach", które do jakich aut.
To teraz wytłumacz mi jakie w praktyce masz korzyści z podanych powyżej różnic. To jest jedna wielka ściema, w celu maksymalizacji zysków bo bardzo wiele aut jeździ teraz na LPG. Oczywiście nie musisz się ze mną zgadzać :)

ziutek567:
O różnice wystarczy spytać właścicieli samochodów z wanklami, albo sr20det czy innych japońców co sie dzieje jak kupują tanie świece a co jak zainwestują raz a dobrze w porządne. Albo inny przykład i to dotyczy każdego silnika tego typu, dwusuwy, podmień sobie świece na inne. Ktoś to wszystko wymyślił i nie ma co na nowo ameryki odkrywać

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej