Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena
Wspólnie stwórzmy biografię sir Williama Lyonsa
champagne:
Każdy przysiąga pisać prawdę, tylko prawdę, samą prawdę i całą prawdę.
Każdy może podać źródła, tak jak podaje się w pracach naukowych.
Myślę, że chyba nikt nie będzie wymyślał baśni i legend, z samego szacunku dla Wilekiego Człowieka i jego pamięci.
champagne:
Kolejne fakty do biografii sir Williama Lyonsa:
"...od 1989 roku pracuję u Jaguara. Nigdy nie poznałem Williama Lyonsa, ale w firmie unosił się jego duch. Pracowali tam jeszcze ludzie, którzy go znali. Był to człowiek o niesamowitej osobowości. Przechodząc obok linii montażowej aut, potrafił podnieść śrubkę z podłogi i zwrócić robotnikowi uwagę, że to też kosztuje. Do wszystkich zwracał się po nazwisku. Był bardzo oficjalny, ale poważny..." *
*T. Jelec, Marzenia zmieniają świat, "MOTO MAGAZYN" nr 2/2000r., ss. 8-9.
daroo:
Przysięgam pisać prawdę :):
Urodził się wtedy jako syn Williama Lyonsa sr. z Irlandii, który prowadził sklep muzyczny oraz Minnie Lyons (z domu
Barcroft), córką właściciela młyna. Po ukończeniu szkoły Arnold-School, młody Willam Lyons jr. nie zdecydował się
pójść w ślady jego ojca do biznesu muzycznego i zaczynał praktyki inżynierskie w firmie Crossley Motors w
Manchesterze, gdzie studiował także na szkołę techniczną.
Opuścił Crossley Motors w 1919 roku i zaczynał pracować jako sprzedawcy u dealera Sunbeam Brown and Mallalieu
w Blackpool. W 1921 r., William Walmsley wynajmował pomieszczenia obok miejsce prace Williama Lyonsa gdzie
przybudowywał używane motocykle wojskowe do użytku cywilnego. William Lyons wtedy kupował od Williama
Walmsleya taki cudo, a krótko potem zaczynali współpracować.
kogutki:
smutna anegdotka:
telegram, ktory wyslala krolowa Elzbieta po pozarze w fabryce w Coventry w 1957 do Sir Lyonsa:
W nocy z 12 na 13 lutego w fabryce Jaguara w Coventry wybuchł pożar, który pochłonął 1/3 zakładu. Spaliło się około 400 gotowych do sprzedaży, kosztownych samochodów. Jednak dzięki dobrej organizacji jeszcze w tym samym roku zdołano uruchomić produkcję modelu XK 150, będącego następcą XK 140. Firma podkreśla zastosowanie hamulców tarczowych, które doskonale sprawdziły się na torach wyścigowych. Ponadto wygładzono profil błotników, poszerzono wlot powietrza, zastosowano panoramiczną, jednoczęściową szybę przednią. Tę ostatnią modernizację przeszedł też największy Mark VIII.
KERMIT:
ja tez :-za tylko ja chetniej poczytam i dowiem sie czegos o historii sir Williama Lyonsa i przy okazji jaguarow ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej