Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Naprawa zegarka w x300

<< < (15/26) > >>

patryk_x-type:
Witam. Ja jestem chetny,wiec mozesz podac numer konta to przeleje a kiedy sie ich spodziewasz?

katar83:
Nowe tasmy juz mam w UK, takze jesli ktos chcialby taka tasme zamówic, prosze o kontakt na priv, poki jeszcze sa.
Sprawa wyglada tak, ze moge ja wyslac z UK do Polski albo za 100PLN za sztuke, bez zadnego numeru przesylki, lub kurierem za 122.70PLN. Nie wiem jak obecnie wyglada poczta polska wiec zostawiam wam wybór. Ewentualnie bede w Polsce na Wielkanoc, takze moge wtedy wyslac kurierem z Polski za 100PLN.

Tasme mocuje sie bez problemu lutownica z koncówka T(lub grotem scietym, tak zeby powierzchnia byla plaska i miala z 4mm, ale wtedy przy takim grocie musi byc regulacja temperatury), jesli koncówka T nie ma gumki to ustawic na 200C, z gumka mozna wiecej. Kazdy salon napraw laptopów lub telefonów powinien zrobic to bez problemu za grosze, ewentualnie mozna samemu, naprawde nic trudnego, najzwyklejsza lutownica kosztuje grosze.
Tasma wyglada tak:

Po przelutowaniu zegarek swieci pieknie, jak nówka! :)

Nie wiem tylko czemu na zdjeciach podswietlanie wychodzi niebieskie, kiedy normalnie wyglada bardziej zielono.

Oczywiscie, nowa tasma pomoze tylko kiedy ekran nie jesy wylany(bardzo ciemny) i jest ok. W tle stare przegrzane i uszkodzone tasmy, zarówki w moim bede tez zmienial na LEDy, jak przyjda, to tez pokaze zdjecie, wzialem zestaw zielonych LEDów i mam nadzieje ze bedzie pasowal.

Radge39:
A u mnie wszystko jest złe. Wysłał do Anglii dwoje starych godzin, myślę, że będzie zapas. Jedne przetrwały 1year, drugi też chyba nie długo проработают, szkoda czasu i pieniędzy!

katar83:
Zwyczajnie nie zmienili ci pewnie tasmy i uzyli starej, dlatego padla w miare szybko.

Tasm zostalo mi jeszcze dwie jakby ktos jeszcze potrzebowal. Przypominam tez, ze caly nowy ekran z tasma i koncowka do lutownicy kosztuje jakies ~280-300PLN z Anglii jak ktos ma zbity lub czarny ekran.

GMK:
cześć,
to ja te dwie taśmy wezmę jeśli są wolne, czy w zestawie są te groty do lutowania i czy możesz opisać co do czego lutowałeś?
mój mail prv gkawa@poczta.onet.pl

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej