Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Naprawa zegarka w x300

<< < (2/26) > >>

Sebastian:
   Bingo !!! Działa !!! Efekt "naprawy" zamieszczam poniżej.
 Poświęciłem około 2 godziny, wraz z rozmontowaniem konsoli, sprawdzając kilka razy wyświetlanie cyfr. Na początku były troche blade, ale nakleiłem grubszą taśmę zwiększając docisk styków w miejscu połączenia i zegarek jest jak nowy. Nie lutowałem rezystora. Polecam, satysfakcja gwarantowana.
 Należą się wielkie podziekowania  :-thank i ukłony  :-K dla forumowicza Luqasek, dzięki tej pomocnej stronce ja i wielu posiadaczy X300 zaoszczędzi trochę pieniędzy i nerwów.

:-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K  :-K

sfiq:
ja rowniez przylaczam sie do uklonow  :-K :-K :-K
podkleilem gruba tasma po obu koncach tasmy przewadzacej bo jak bylo tylko przy wyswietlaczu literki byly zbyt blade

mam jeszcze pytanie po co jest ten rezystor ? czyzby chodzilo o podswietlenie ? bo nie mam podswietlenia w panelu z zegarkiem a zaroweczki sa dobre

Luqasek:
Sam nie wiem od czego on jest:) możliwe, że zdarzają się przy nim zimne luty i przy okazji naprawy taśmy przewodzącej dobrze jest go przelutować, tak na wszelki wypadek   :)

Siara_nh:
witam , super tutorial , dziś się za to wezme, bo już raz rozkręcałem zegarek ale do niczego nie doszedłem...wystarczy tylko dokleić jakiejś taśmy? i tyle?:)

Luqasek:
Chyba tak:) widocznie z biegiem czasu taśma odkleja się od wyświetlacza, przestaje dobrze przylegać i nie przewodzi to prądu. I aż wstyd przyznać, ale szewc bez butów chodzi, więc ja sobie jeszcze zegarka nie zdążyłem naprawić!  :-wstyd

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej