Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Przegub do Kolumny Kierowniczej

(1/1)

G@briel:
Witam wszytkich.

Probuje w swoim xj40 zrobic przekladke z poduszkami powietrznymi z nowszego rocznika, i podczas wymieniania kolumny kierowniczej napotkalem sie na taki problem. Przegub za pomoca ktorego podlaczona jest kolumna nie pasuje (ani nowy ani stary.)

Stary jest o wiele dluzszy i ma wieloklin od strony kolumny, a nowy jest krotki i ma inna koncowke. Wiem ze z jakiegos rocznika pasuje przegub, tylko nikt nie moze mi powiedziec z jakiego.

Oto zdjecia dwoch przegubow oraz starej i nowej kolumny. Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek informacje :-)

Oraz dwie kolumny, nowa i stara.

MATriX335:
A ja myślałem że przełożyć kierownice z nowszego modelu to żaden problem  :-\

G@briel:
MATriX335: Fizycznie istnieje mozliwosc zalozenia nowszej kierownicy na stara kolumne, niestety jednak poduszka moze nie dzialac prawidlowo, albo co gorsza moze wyskoczyc w nieodpowiedniej chwili (w szczegolnosci na tych pieknych Polskich drogach :P)

_radzio1: To jest jedyna opcja ktora widze narazie, i jezeli nie znajde tej czesci pewnie bede musial tak zrobic, pytanie tylko ile bede musial za to wybólic. ::) Szkoda jednak robic cos takiego skoro podobno istnieje czesc ktora to polaczy bezproblemowo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej