Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

airbag kierowcy w x-typie - pomocy!!!

(1/4) > >>

kaszub:
witam.
proszę o pomoc,
muszę wymontować poduszkę kierowcy w x-typie i nie wiem jak się do tego zabrać (ukryte zatrzaski, śruby???).
wiem, że potem po zamontowaniu będzie mrugać kontrolka airbagu, zatem jak skasować migającą kontrolkę???.
 z góry dzięki i pozdrawiam

sebus34:
witaj z tyłu kierownicy po bokach masz dwa otwory na końcu tych otworów sa śruby na trox. odłąsz baterie odczekaj parę minut i dokręć śruby delikatnie wyjmnij airbag, dochodzą do niego dwa przewody dwórzyłowe , nie pomylisz ich różnią sie kolorem, trochę cieżko wyjąc złączki nie pamietam jak to, utrudniają to jeszcze kródkie przewody. Wymieniasz tam co chcesz i montujesz z powrotem tak jak być powinno i podłączasz baterie nie będzie sie poliła kontrolka airbag jeżeli zrobisz wszystko dobrze. Powodzienia skoal trudności w skali 1-10  daje 2

kaszub:
Serdeczne dzięki.
Pozdrawiam

kaszub:
Sebus34,
 nie masz racji z tymi śrubami, airbag kierowcy jest mocowany na sprężynie w 3 zatrzaskach. Trzeba naciągnąć sprężynę z góry poduszki lub wypiąć z zatrzasków z tyłu kierownicy (3sztuki).

sebus34:
ja u siebie wymieniałem bo wywaliła i mocowana jest na dwie śruby do kierownicy tak jak pisałem wcześnieja na spreżynie ti jest klakson ale tam juz nie grzebałem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej