Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

fotokomórka na podszybiu

<< < (2/3) > >>

adam74:
masz na dźwigni tam gdzie praca jest przerywana pozycję auto. Ustawiasz dźwignie wycieraczki w pozycji auto i powinna się włączyć. Jednak z doświadczenia wiem , że ten czujnik jest daleki od doskonałości.
Jeżeli nie masz tej opcji na wyposażeniu nie czytaj powyższego  :-W

Moje podejrzenie 2 - masz automatycznie włączane światła? być może to czujnik zmierzchu.
Sorki nie pamiętam od czego to było ale tak przypuszczam. Wiem że coś takiego było i u mnie w iksie

pablo:
czujnik zmierzchu jest w lusterku wstecznym

qbaty:
Może daj jakąś fotkę, bo wydaje mi się, że jest problem ze zlokalizowaniem tego czegoś.

strawinski:
Takie kółeczka? Z lewej strony i z prawej na skraju. Tuż na złączeniu szyby z deską?
To są czujniki, które zapobiegają zaparowaniu szyby czołowej.
Natomiast czujnik deszczu jest za lusterkiem wstecznym na samej górze szyby (widać z zewnątrz)

mayor1982:
czy te koleczka powinne byc podloczone do czegos? bo umnie brak jakiegokolwiek sladu po kabelku druciku wtyczki albo innego zmyslnego polaczenia??

ps jak juz mowa o koleczkach przy szybie to moze ktos wie co to jest mala krateczka z lewej strony zaraz przy kierownicy na wysokosci wlacznika kierunkowskazu?? dodam ze mam kierownice z prawej strony wiec inne X-y moga miec to po stronie przeciwnej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej