Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
tapicerka
zyrcia:
Kolezanko Torebko,
Jak zwykle pięknie ujęłaś sedno sprawy ;D ;D.
Nie ma nad czym się spierać - tym bardziej że pytanie nie było o XJR-a Torebki tylko o sposoby konserwacji tapicerki.
Robespier, ja konserwuję swoją kremową skórke w jagu na lokalnej myjni - chłopaki są nieźli, tylko cena mnie troszkę przybija - za jedną konserwację 300PLN ::). Ale jak błyszczy - no i nie muszę nic robić, tylko płacę i wymagam.
artleks:
--- Cytat: Pati w Marzec 19, 2008, 23:29:10 pm ---a moje kandydatki na przyszla zone nie moga tego pojac ;D ;D ;D
Mowie ze jest nas trzech Ty ja i moja zabawka (kotek) i go tez trzeba czasami popiescic.Np. umyc tapicerke..... kazda z kandydatek na tym etapie passsuje.
Zupelnie nie wiem czemu... ;D ;D ;D
--- Koniec cytatu ---
to gdzie ty szukasz tych kandydatek na zone ;D ;D ;D
adams:
Witam!
W moim jagu skora byla czysta sprawiala wrazenie nowej. Kiedys slyszlem opinie domoroslych koserwatorow mebli skozanych ze najlepsze jest szare mydlo. Umylem skore szarm mydlem i wiele sie nie zmienila. Wydaje mi sie troche twarda, sztywna. Pewnie bede musial potraktowac ja tym cudownym preparatem. Czy po takim takim zabiegu bedzie miekka?
pozdrowienia adams
zyrcia:
Jak umyłeś skórę szarym mydem, to masz ją jako tako umytą. Ale jak jej nie pokryjesz jakimś "tłuszczem" to zacznie ci pękać. Mając na myśli tłuszcz, mam na uwadze róznego rodzaju preparaty które natłuszczają skórę a zarazem ją konserwują. Jeśli zrobisz to olejem lub innym prostym tłuszczem (tak jak zrobiłeś proste mycie szarym mydłem) to będziesz się klaił do tych siedzeń, dlatego trzeba używać balsamów do konserwacji skóry, zeby był efekt i komfort jazdy.
adams:
Witam!
Dzeki ze mi podpowiedzialas w pierwszej kolejnosci musze to zrobic bo sie wystraszylem z tym popekaniem. Co prwda jeszcze po umyciu nikt nie siedzial na siedzeniach, ale niedlugo obudze jaga z zimowego snu! Koniecznie musze to zrobic. Szkoda byloby tak pieknej tapicerki. Ciekawe czy boczki to tez skora!
pozdrowienia adams
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej