Cześć,
Wrzucam pościk tylko i wyłącznie informacyjny, bo temat zabrał mi kilka wieczorów parę lat temu, a teraz wrócił i rozwiązałem go już prawilnie.
Mianowicie pompka spryskiwaczy przedniej szyby: jak pierwszy raz szukałem, to właściwie nie byłem w stanie znaleźć odpowiedniej takowej pompki. Na znanych portalach dostępne były oryginalne używki, ale cena kuriozalna i pewnie i tak by padły po chwili.
Poprzednio temat rozwiązałem kupując jakąś pompkę która zgadzała się rozmiarami, ale nie wtyczką, bo takiej z oryginalną wtyczką nie znalazłem. wiązkę planowałem kiedyż dobrze pożenić, ale koniec końców jeździłem "na patencie" aż padła

Teraz chciałem już znaleźć poprawną pompkę i... udało mi się! I tym właśnie chciałem się podzielić.
Kminiąć temat byłem już bliski sprowadzać towar z UK (i trochę przepłacić), ale ostatecznie trafiłem na zamiennik, zgodny z oryginalną wiązką i idealnie pasujący do mojego Jaga
Dla przyszłych poszukujących: numer cześci to
C2S4065Towar można dostać w sklepie
[Landstore](https://landstore.pl/pompka-spryskiwaczy-szyby-przod-c2s4065).
W moim przypadku była na zamówienie i przyszło czekać 2 tygodnie, ale to akurat żaden problem. Koszt 55 pln.
Pompka właśnie wjechała na miejsce i pasuje idealnie
PS: Moja autko jest z 2005 i ma zbiorniczek w nadkolu od strony pasażera. Jak dobrze kojarzę, to późniejsze modele mają od strony kierowcy i nie jestem pewien czy tam ta sama pompka siedzi.