Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

XJ6 - 3,6, 87 r - kontrolka ciśnienia oleju

<< < (2/2)

emka:
No już dobrze Robson. Poniosło mnie. Przepraszam

roberturszula:
 w jagu nie miałem tego ,ale w fordzie oczywiście zignorowałem problem co okazało się dla mnie kupnem następnego silnika.przyczyną był bowiem zaczynający się luz na panewkach ,po jakimś czasie panewka sie obróciła i wał do szlifu.

emka:
Może macie rację, chociaż wydaje mi się, że coś podobnego (problem z czujnikiem) na naszym forum występowało.

Jagoholik - co ty na to?

walec:

--- Cytat: emka w Luty 29, 2008, 09:42:12 am ---Może macie rację, chociaż wydaje mi się, że coś podobnego (problem z czujnikiem) na naszym forum występowało.

Jagoholik - co ty na to?

--- Koniec cytatu ---

no wystepowalo wystepowalo wlasnie Ci opisalem. Musisz podjechac do jakiegos mechanika zeby podpial mechaniczny czujnik i bedziesz mial odpowiedz. Tylko mozesz miec problem (albo mechanik) z dopasowaniem koncowki z czujnika do gwintu

V12:

--- Cytat: emka w Luty 29, 2008, 09:42:12 am ---Może macie rację, chociaż wydaje mi się, że coś podobnego (problem z czujnikiem) na naszym forum występowało.

Jagoholik - co ty na to?

--- Koniec cytatu ---

Jeśli stosujesz olej 10W40, to prawdopodobnie czujnik do wymiany, to bardzo popularna usterka i była wielokrotnie opisywana na forum V12.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej