Autor Wątek: Nie działa Wi-Fi i transmisja danych po aktualizacji SOTA  (Przeczytany 234 razy)

Offline piterus87

• Forumowicz
  • *
Witam. Ostatnio wyświetliła mi się na ekranie najnowsza aktualizacja oprogramowania do pobrania. Niewiele myśląc pobrałem ją i kliknąłem "zainstaluj". Zamknąłem auto i poszedłem na cały dzień do pracy. Po powrocie okazało się, że transmisja danych przez SIM i Wifi przestały działać. Nie da się ich w żaden sposób włączyć. Coś musiało pójść nie tak podczas aktualizacji chociaż nawet nie wiem co bo żadna informacja o błędzie się nie wyświetliła.
Próbowałem resetu TCU, odłączałem akumulator na dłuższy czas, podmieniałem bezpieczniki, przywracałem system do ustawień fabrycznych - bez skutku.
Teraz w informacjach o wersji oprogramowania systemu łączności pojazdu nie ma żadnej wersji.
Jak to naprawić? Czy serwis Jaguara ma możliwość instalacji oprogramowania inaczej niż przez SOTA?
Jaguar XE P250 '20, Eiger grey

Offline Zbyszek01

• Forumowicz Sovereign
Odp: Nie działa Wi-Fi i transmisja danych po aktualizacji SOTA
« Odpowiedź #1 dnia: Wczoraj o 22:15:09 »
A sprawdzałeś czy karta się nie zawiesiła?
Jest - XE AWD 2.0d R Dynamic MY2020
By?o - XE 25d AWD MY2017

Offline piterus87

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 09:15:39 »
Jedyną kartę, którą mam to SIM, którą wyjmowałem i wkładałem już dziesiątki razy, bez skutku.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 16:08:52 wysłana przez MicGin »
Jaguar XE P250 '20, Eiger grey

Offline Zbyszek01

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 13:51:54 »
Wsadź w jakiś zewnętrzny router aby sprawdzić czy działa. Mój domowy na takiej karcie 3 razy padał i za każdym razem wymiana karty bo padła, w aucie jeszcze nigdy ale bym sprawdził.
Jest - XE AWD 2.0d R Dynamic MY2020
By?o - XE 25d AWD MY2017