Autor Wątek: Aktywacja/dodanie CarPlay  (Przeczytany 89858 razy)

Offline czteryslonie

• Aspirant
  • Kocham to forum
Odp: Aktywacja/dodanie CarPlay
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpień 10, 2025, 19:02:26 pm »
W weekend pobralo mi w końcu aktualizacje 284MB. Stało się to podczas jazdy, spytał czy pobrać nową wersję. Aktualna wersja systemu to S22A... Niczego to nie zmieniło, wciaz nie ma carplay.

Offline TheIslander

• Forumowicz
  • *
  • XE 25t AWD '18
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpień 23, 2025, 20:23:01 pm »
Jeśli ktoś z okolic Wrocławia potrzebuje pomocy z aktywowaniem Android Auto (własnymi siłami wymieniłem moduł USB na high_line i aktywowałem w ccf dla mojego XE 2018 z dużym ekranem, udało mi się też zrobić retrofit czujnika deszczu razem z przełącznikami świateł i AHBA oraz wymieniłem moduł IPMA na wyższy, co pozwoliło na aktywowanie TSR i LKA) to zapraszam do kontaktu i możemy coś spróbować podziałać.  :-A

Offline piterus87

• Aspirant
« Odpowiedź #152 dnia: Październik 07, 2025, 11:13:12 am »
Witam. Czy jedynym sposobem aby dowiedzieć sie czy dla mojego auta jest przewidziana jakaś aktualizacja systemu ( podejrzewam, ze na pewno jest bo mam wersję softu z 2020 roku) jest dobijanie się do któregoś ASO i prośba o aktywację SOTA? Przez te cyberataki wszyscy zbywają mnie twierdzeniem, że ich system informatyczny dalej nie działa i nie sa w stanie nic zrobić ani sprawdzić. Jest tu ktoś, kto ma dostęp do TOPIX z poziomu dealera?
Jaguar XE P250 '20, Eiger grey

Offline Bazz

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #153 dnia: Październik 07, 2025, 14:19:45 pm »
Witam mogę prosić o sprawdzenie czy da się zrobić aktualizacje
Jaguar XE  SIM i HDMI HA976187

F-pace 2019
XE 2017

Offline Robertleniwiec48

• Forumowicz Executive
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #154 dnia: Październik 10, 2025, 02:56:26 am »
Witam
Ja też bym prosił o sprawdzenie aktualizacji i CarPlay . Mam kartę SIM i gniazdo do map plus USB .

GCY00275
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2025, 03:03:16 am wysłana przez Robertleniwiec48 »

Offline piterus87

• Aspirant
« Odpowiedź #155 dnia: Wczoraj o 15:10:56 »
Panowie w zeszłym tygodniu zadzwoniłem do ASO Jaguara i poprosiłem o wysłanie aktualizacji systemu łączności do mojego auta przez SOTA. Serwis wysłał mi ją i kazał czekać na informację, która miała wyświetlić się na ekranie. Nic się nie pojawiło. Zadzwoniłem kolejny raz tym razem do innego ASO. Inny Pan znowu ponowił próbę. Minęło kolejne kilka dni i nadal nie mam żadnej aktualizacji. Mam aktywną kartę SIM z pakietem danych, zasięg też bardzo dobry. Przy sprawdzaniu dostępności aktualizacji system krzyczy, że brak jest dostepnych aktualizacji chociaż mam zainstalowaną wersję 19.2 a najnowszą wersją jest 20.2. Czy muszą być spełnione jeszcze jakieś dodatkowe warunki, o których nie wiem, abym w końcu otrzymał ta aktualizację? Mam System InControl Touch Pro Duo.
Jaguar XE P250 '20, Eiger grey

Offline czteryslonie

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #156 dnia: Wczoraj o 15:23:24 »
U mnie po wlozeniu karty SIM zeszło się jakieś dwa tygodnie zanim pociagnął wszystkie aktualizacje. Łącznie chyba trzy aktualizacje miałem- auto długo było bez SIM. Za każdym razem podczas jazdy była informacja na ekranie o dostępnej aktualizacji.