Autor Wątek: Problem z aktualizacją map  (Przeczytany 1 razy)

Online darek1200

• Aspirant
  • Kocham to forum
Problem z aktualizacją map
« dnia: Dzisiaj o 22:49:00 »
Cześć wszystkim,
Bardzo proszę Was o pomoc, gdyż mam problem, od którego moje nerwy już odmawiają mi posłuszeństwa.
Mianowicie kupiłem ponad rok temu Jaguara XF X260 z 2018 roku z przedliftową wersją nawigacji.
Miałem do tego kartę SD i za pomocą "In Control Touch Map Updater" (swoją drogą chyba najbardziej upośledzony program, jaki w życiu widziałem) zakupiłem aktualną wówczas mapę "Europa & Rosja 33.4.12503".
Ostatnio potrzebowałem jechać w długą trasę przez całą Polskę i zobaczyłem czy są dostępne aktualizacje.
Okazało się, że była nowa mapa, którą trzeba kupić.
Za pomocą tego upośledzonego programu zrealizowałem kod promocyjny i zakupiłem (oraz opłaciłem) nową wersję mapy.
Po realizacji coś się musiało zawiesić, bo miałem "kółko ładowania" kręcące się w nieskończoność. Po kilku minutach bezczynności wyłączyłem program i włączyłem jeszcze raz.
Okazało się, że mam dalej starą mapę, którą mogę zaktualizować (chyba o położenie fotoradarów), zaś nową wersję mapy... mogę kupić.
Co ciekawe, logując się i wchodząc w ustawienia widzę w tym programie obydwa swoje zakupy, mimo to nie mam możliwości wgrania nowej mapy.
Robiłem backup, usuwałem pliki mapowe, część i wszystkie pliki licencyjne, ale nic to nie dawało.
Na maila przyszła mi faktura, sprzedawcą jest jakiś węgierski podmiot, jest wpisany mój adres, do samej transakcji był też domyślnie podany adres jednego paczkomatu, ale wciąż fizycznie nic nie przyszło, ani nie jest zarejestrowana żadna paczka, mimo że cała operacja miała miejsce 18 sierpnia, a więc już chwilę temu.
Mimo widniejących w programie faktu, dalej mogę sobie nową mapę co najwyżej kupić i jeszcze raz zapłacić, całą kwotę, lub z tym samym kodem.
Bardzo proszę Was o pomoc.
Proszę też o wyrozumiałość i powstrzymanie się od głupich komentarzy, bo od tego całego upośledzonego programu i tej całej sytuacji mam naprawdę zszargane nerwy i jak tylko wracam do tego tematu, to mnie zwyczajnie szlag trafia.
Ale zapłaciłem za ten szajs (podejrzewam, że pewnie ponad 90% użytkowników pewnie sobie kombinuje na lewo kartę SD i nie jest takim kretynem jak ja) i nie odpuszczę tego tematu.
Wydaje mi się, że restartując program, gdy się zawiesił, pewnie się anulowała operacja. Jeśli ktoś mógłby podesłać jakiś kluczowy plik, który pozwoli mi pobrać właściwą mapę (mogę przesłać skan faktury), to też będę wdzięczny.
Pozdrawiam