Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Wymiana świec w 2.0 benzyna

<< < (2/3) > >>

kupis99:
Wiesz sami producenci świec irydowych określają interwał wymiany na 60-100 tys km. Więc wcale nie przestrzeliłem z moimi planami, a porównanie do interwalu olejowego uważam za słuszne, dziękuję za Twoje spostrzeżenia nawet jeśli zupełnie nic nie wnoszą do rozmowy.

--- Cytat: Robik w Sierpień 06, 2025, 11:36:31 am ---Zainstaluj sobie apkę AutoDOC, ewentualnie google i haslo dobor swiec.

Numer artykułu producenta:
0.242.140.566
Długość gwintu
26,5 mm
Rozmiar klucza
14 mm
Producent części
Bosch

--- Koniec cytatu ---

Super, bardzo dziękuję za wyczerpującą informacje, tak zrobię i jutro kupię świece i w przyszłym tygodniu umawiam się na wymianę.

brawet:

--- Cytat: wtom w Sierpień 06, 2025, 14:46:53 pm ---
--- Cytat: kupis99 w Sierpień 05, 2025, 20:04:34 pm ---Interwał olejowy to 34 000 km, a każdy kto dba wymienia co 10 000
Pytam o to jakie świece kupić, a nie czy warto wymieniać, ma ktoś jakiś pomysł ?

--- Koniec cytatu ---
dla.mnie możesz wymieniać codziennie, tylko po co jęczysz że za drogo. Interwał świec a wymian oleju to nie trafione porównanie. Po to zrobili platynowe i irydowe, żeby tyle wytrzymywały, jak chcesz częściej to wkręć zwykle i będziesz co 40tys wymieniał lub co 20 w przypadku lpg

--- Koniec cytatu ---

serio tyle wytrzymują bez problemu?

wtom:
W jednym z aut mam 145tys zrobione obecnie na irydach, żadnych problemów, wymienię przy 150 jak producent przewidział

JohnnyB:
Dopiero co wymienialem. Bralem jakies do Hondy Civic z Carsu za niecale 50 pln za sztuke.

kupis99:
Dla zainteresowanych znalazłem i zakupiłem originalne swiece do mojego samochodu.
Świece Jaguar Land Rover do silnika 2.0 benzyna mają następujące oznaczenie:
LR178881

Koszt ok. 140 zł za świece.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej