Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Czujnik deszczu
(1/1)
PeterX:
Cześć. Z zewnątrz widać, że pod szybą przesunął się czujnik deszczu, of kors tryb auto wycieraczek zdechł. Próbowałem się tam dobrać, ale coś nie mogę, filmu i konkretnego manualu nie znalazłem, boję się mocwać z lusterkiem, żeby nie zerwać tego ringu z szyby, na którym osadza się lusterko. Może ktoś miał z tym do czynienia:
- jak zdjąć lusterko z szyby
- czy czujnik deszczu wymaga nowego plastra żelowego lub zakropienia samego żelu i gdzie to kupić
Dzięki i pozdr
PeterX:
Dobra mam to, w eSce jest identycznie, nie trzeba żadnych narzędzi, filmik poniżej, lusterko od 0:30
https://youtu.be/GiALnGhACs4?si=w8HOli1KNlkSnxEz
PeterX:
Sytuacja opanowa, tak więc czujnik przesunął się, bo.... nasi już tam kiedyś byli, brakowało kluczowego elementu czyli klipsu, który dociska czujnik. Gdyby komuś było kiedyś potrzebne:
- płytka żelowa 27-28 mm, mokra lub sucha z aktywatorem lub silikon do czujnika deszczu, koszty groszowe na alle, szkolenie z aplikacji do znalezienia na ytb
- przykleja sie czujnik z zalożonym żelkiem i wpietym kablem do szyby, dociska paluchem, aby jak najlepiej zespolić żel z szybą i czujnikiem
- klips jak na obrazku zaklada sie wewnątrz korpusu mocowania lusterka i razem wciaga na ring na szybie, odrotnie nie przejdzie, klips dociska czujnik i szafa gra, wycieraczki w trybie auto działają lepiej jak przedtem.
PS na zdjeciu jedt czujnik wewnątrz ringu zerwanego z szyby.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej