Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Skąd jeszcze wieje wiatr w X350? Szum w kabinie.
(1/1)
Prezeslaw:
:-bry
Od jakiegoś czasu walczę dzielnie z szumem powietrza w kabinie. Uszczelki drzwiowe w drzwiach i karoserii zregenerowałem przeciągając przez nie sznur gumowy epdm (w internecie funkcjonuje to pod nazwą ZNUDS). Drzwi zamykają się z nieco większym oporem więc patent raczej działa.
Wymieniłem też uszczelkę szyberdachu i jest o niebo lepiej, ale w dalszym ciągu słychać nieprzyjemny szum, raczej z okolic drzwi kierowcy. Co tam jeszcze może szumieć? Na forum są tylko szczątkowe informacje, dotyczące innych modeli lub generacji. Czy jakieś ramki się reguluje albo można zrobić coś z uszczelką samej szyby?
Z góry dzięki za pomoc,
Paweł
Bulldose:
Z tego co pamietam to cos nie tak fabrycznie jest z uszczelnieniami przy lusterkach - probowalem kiedys z tym walczyc ale sie poddalem :-)
Jest pare tematow na UK forum na ten temat
Prezeslaw:
No i zgadza się. Dziękuję za pomoc. Może komuś się przyda bo u mnie pomogło.
Stara uszczelka istniała może w 40%. Można to wydłubać i zamienić. Ja wsadziłem tam sznur EPDM 5 mm (trzeba go trochę 'wrolować' jakąś łopatką albo płaskim ściągaczem do tapicerki). Nie używałem żadnego kleju ani smaru. Uważam, że nawet nie najgorzej to wygląda. Jest zauważalnie ciszej. Fotki poniżej.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej