Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Jaguar X300 4.0 Kręci nie odpala. Ratunku!!!

<< < (2/3) > >>

chrystian:
Zauważyłem, że jak wyciągnę przekaźnik po prawej stronie w komorze silnika to nie gaśnie kontrolka check engin. Jest to przekaźnik od zapłonu więc kontrolka powinna zgasnąć i nie powinien kręcić rozrusznik. Jednak u mnie kręci. Jeszcze bardziej utwierdza mnie to, że jest problem z immo. Pojawił się również kod błędu P1621. Samochód kręci ale nie odpala. Tylko jak to zdiagnozować? Wszystkie komputery sprawdzone zostały w innym samochodzie i działają bez zarzutu.

Yoohas:
To raczej było z przymrużeniem oka. Niewielkie przestawienie rozrządu może prowadzić do braku kompresji i wtedy silnik nie zapali.

Check engine wskazuje, że immo nie jest aktywne. A kluczyki normalnie działają (zamek centralny itp.)?

Kiedyś w xj40 miałem problem za odpalaniem i po prostu przełącznik przeciążeniowy został przypadkowo wciśnięty. Po odblokowaniu auto działa do dziś  ;D

chrystian:
Centralny zamek działa, kodowanie kluczyków i pilota też działa. Zastanawiam się czy nie ma gdzieś zwarcia przy komputerze bo w sumie tylko wtryski nie działają no i samochód nie odpala :-)

truten23:
Wyjmij kompa na stół i go rozkręć. Może będą widoczne jakieś ślady po wilgoci albo jakieś uszkodzenia?

chrystian:
Komputer, body komputer oraz immo zostały przełożone do innego jaga i wszystko działa. Podejrzewam gdzieś zwarcie lub przerwany przewód. Nie wiem dlaczego po wyciągnięciu przekaźnika w prawej skrzynce w silniku z bezpiecznikami check engin zachowuje się tak samo czyli nie gaśnie a powinien. Co mogę sprawdzić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej