Autor Wątek: Wybierak skrzyni biegów  (Przeczytany 813 razy)

Offline Wymieniacz

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
Wybierak skrzyni biegów
« dnia: Listopad 24, 2024, 15:27:48 pm »
Witam, ostatnio szwankuje mi pokrętło od skrzyni biegów.  Czasami się chowa czasami nie. Wiem że można rozebrać i naprawić lecz planuje kupić drugie w uzywce na wymianę w razie "w" . Pytanko do kogoś kto to rozbierał, czy będzie pasował z wersji angielskiej? Wiem że górny panel jest inny ale podobno można go zdejmować i przełożyć swój tylko nie mam pewności  a szkoda kupować żeby nie pasowało. Z góry dziękuję za każdą poradę,  pozdrawiam.

Offline gryglewscy

• Aspirant
  • Kocham to forum
Odp: Wybierak skrzyni biegów
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2025, 20:24:36 pm »
U mnie już się czasami nie chowa od 5 lat, absolutnie to nie przeszkadza. W tych panelach jest gorszych problem. Całkowicie się blokuje. Tam jest jakaś cewka na jakieś śmieszne napięcie ok. 5V, która się przepala. Kolega kiedyś wracał z serwisu po naprawie i nie dojechał do domu. Ja robiłem to w Bydgoszczy i zapomniałam o problemie.

Offline Wymieniacz

• Forumowicz
  • *
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2025, 07:37:42 am »
Mi właśnie wczoraj już w ogóle się nie wysunął. Słychać że mechanizm pracuje i gałka lekko się unosi ale po chwili się chowa. W wolnej chwili mam zamiar do tego zajrzeć. Jak długo działa u Ciebie już ten mechanizm po naprawie w Bydgoszczy? Jeśli polecasz to czy mógłbym prosić o namiary ?

Offline Zbyszek01

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2025, 19:49:02 pm »
Jest - XE AWD 2.0d R Dynamic MY2020
By?o - XE 25d AWD MY2017

Offline solista

• Aspirant
  • Kocham to forum
« Odpowiedź #4 dnia: Wczoraj o 14:37:17 »
A ma ktoś jakiegoś linka jak go rozebrać? nie chciałbym niczego połamać, jest podobny filmik z XE ale tu jednak chyba są śruby a nie zatrzaski

https://www.youtube.com/watch?v=ulxJPUBXUr0&ab_channel=LukeMcMullen
sam sobie odpowiem i zostawię tu dla potomności ;)
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 18:29:46 wysłana przez Choina »