Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Wymiana akumulatora
denver69:
Hymn...rozpoznaje że pojemność akumulatora spada i rozłącza niepotrzebnie funkcje jak start-stop aby je samoczynnie załączyć po wymianie aku, a nie wie jak go ładować? wybaczcie, trochę to nielogiczne.
Zbyszek01:
Twoja sprawa czy zrobiłeś adaptację czy nie, tak samo czy aku pożyje 4-5 lat czy mniej.
Twoja decyzja.
Wysłane z iPhone
brawet:
--- Cytat: denver69 w Lipiec 23, 2025, 10:26:56 am ---Hymn...rozpoznaje że pojemność akumulatora spada i rozłącza niepotrzebnie funkcje jak start-stop aby je samoczynnie załączyć po wymianie aku, a nie wie jak go ładować? wybaczcie, trochę to nielogiczne.
--- Koniec cytatu ---
Uhmm to wytłumaczysz po co ktoś taką procedurę zaprojektował ? Żeby utrudniać życie ?
denver69:
Nie, żeby klient zapłacił za coś, czego nie potrzebuje. Wkurza mnie to, że właścicieli marek premium traktuje się jak barany do strzyżenia licząc na to , że ich snobizm nie pozwoli im zapytać "ale po co mi to ? ".
I jeszcze jedno...zapewne wymiana oleju co 30 tyś. zalecana przez serwis też jest podyktowana troską i dobrem klienta? tej procedury też się trzymasz? bo ja nie.
brawet:
nie nie trzymam się zmianiem co 15. ale jakbym zmienił akumulator to bym zrobil adaptacje. a tak poza tym to dla serwisu bardziej opłaca się jakbyś częściej zmieniał olej i płacił za to. Więc to co piszesz nie ma sensu. Pewnie napiszesz, że robią to żeby się specjalnie zepsuł. No jak się zepsuje po 5 czy 10 latach to już nikt do aso nie pojedzie. Ja nie wiem skąd zalecenia oleju co 30 k może "ekologia" nie mam pojęcia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej