Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
2.0 Diesel jak mu wydłużyć życie?
Robik:
Slupek kosztuje okolo 20tys zl, ale kupujesz kota w worku. Lista potencjalnych problemow jest tak dluga ze w mojej ocenie to proszenie sie o wydatki. Wymiana lancucha rozrzadu to okolo 10tys zl, ale to moze nie wystarczyc, jak dojdzie osprzęt i tuleje cylindrow to juz osiagniesz wartosc auta. Popatrz na YT ile jest historii i zachecam rowniez do dolaczenia na grupe FB:
https://www.facebook.com/groups/2089964327822434/?ref=share
Odrebna kwestia jest pozniejsza sprzedaz Jaga, obserwuje oferty i niektore auta oferowane juz sa ponad rok!
Decyzja nalezy do Ciebie, ja przeszedlem na 2.0HDi, robie rocznie 30tys km w komforcie i ciszy :)
Zbyszek01:
Robik ale my jeździmy Jaguarem :-za
piotrrf:
--- Cytat: Martell w Grudzień 17, 2024, 23:04:19 pm ---Piotrrf jaki przebieg masz?
Widzę, że niektóre silniki robią większe przebiegi bez problemu. Może temat ich awaryjności jest przesadnie rozdmuchany?
Kupno Jaga przesądzone! Czy orientujecie się ile kosztuje remont tego silnika i czy jest warsztat godny zaufania w okolicach Krakowa? Wymyśliłem, że kupię z uszkodzonym silnikiem i zrobie remont.
--- Koniec cytatu ---
Obecnie ponad 136 tyś km, w tym moich ponad połowa. Reszta pierwszego właściciela.
Co do remontu... chyba kolega ma rację, że części mało i drogo.
brawet:
Utrzymanie pięknej kobiety też kosztuje i ja nie żałuję :)
Zbyszek01:
Utrzymanie kobiety jest droższe
Wysłane z iPhone
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej