Autor Wątek: Zamiana starszego radaru na nowszy albo od LR lub innego auta?  (Przeczytany 331 razy)

Offline Prezeslaw

• Forumowicz
  • *
  • X350 SV8
Zamiana starszego radaru na nowszy albo od LR lub innego auta?
« dnia: Listopad 06, 2024, 18:42:14 pm »
 :-bry
Czy ktoś próbował zmodernizować distronic w X350? Mam radar ze starą wtyczką - 8 pinów z tyłu urządzenia (nr 2W93-9AA12-BD). Ciężko dorwać działającą używkę bo jest to po prostu stare i pasuje chyba tylko do XJ. Od 2005 albo 2006 r. wyszła wersja z 5-pinową wtyczką z boku (nr 4R83-9G768-AA).
Czy da się przejść jakkolwiek z tych 8 pinów na 5 i zrobić skuteczną adaptację, ewentualnie z procedurą doposażenia w SDD?
A może pasuje od jakiegokolwiek innego auta? Te 5-pinowe pojawiały się chyba w Land Roverach a może jeszcze w jakimś Volvo?
Bardzo chciałbym uruchomić radar i tempomat u siebie.

Offline PeterX

• Forumowicz Executive
  • X358L/4.2/2008
Odp: Zamiana starszego radaru na nowszy albo od LR lub innego auta?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2024, 21:48:41 pm »
Tu jest nowsza wersja w dobrej cenie. Na tym portalu problem jest z zapłatą, to coś ala olx w holenderskim wydaniu, czyli tylko lokalnie, trzeba się dogadywać offline na płatność np. przez paypal, ale można znaleźć ciekawostki w dobrej cenie... a czy można zastąpić starszy to nie wiem, warto looknąć na schematy elelektryki i porównać gdzie co leci po którym pinie, spekuluję, że to wykonalne.

https://link.marktplaats.nl/m2146941765?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons

Podobny nabiera mocy u mnie na strychu, może kiefyś się za to zabiorę :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2024, 21:53:55 pm wysłana przez PeterX »