Dział Techniczny > F-PACE (2015 - obecnie)

Check Engine po tankowaniu F-Pace 2018, Diesel 2.0

<< < (2/2)

Robik:
Filtr egr do wymiany, bylo juz na grupie XE, sa filmy na YT

JacekVE:
Dzięki chłopaki, zobaczymy co uda się z kotem porobić. Na początek spróbuję z Liqui Moly podziałać. Sam jestem ciekawy czy to zadziała.
Potem (środa) kot jedzie na obdukcję i czyszczenie otworu :)
Miłego weekenda.
Dam znać co po Liqui Moly się podziało.

Czester Bednarz:
Nie wiem jaką masz wersję, ale jeśli masz 2 egry to zacząłbym od czyszczenia tego przy turbinie, bo jest dobry dostęp. Nie ma tam wielkiej filozofii, olej napędowy albo nafta oraz pędzelek i myjesz. Dostęp do tego drugiego egr-a przy wydechu jest gorszy i jak nie masz kanału to trzeba komuś oddać do roboty. Środek do czyszczenia kominków jest dobry na sadzę, ale trzeba uważać żeby nie miał styczności z plastikami czy oringami.

JacekVE:
Egr-y wyczyszczone, błąd dalej aktywny. Teraz jest jeszcze podejrzenie usterki pompa chłodziwa chłodnicy powietrza doładowania.
Ehhh... sam już nie wiem wszystko to takie wróżenie trochę z fusów.

JacekVE:
Cześć ponownie,
Problemem okazała się dodatkową pompa wspomagająca chłodzenie. Została wymieniona i check engine już się nie włącza ale to nie sukces bo mamy takie błędy. Czy jesteście w stanie jakoś pomóc, może ktoś się spotkał z taką sytuacją.  Temperatura silnika, egra w normie ale na wymienniku w trybie sport dochodzi do 120 stopni. Ciekawe że w tym samym czasie temperatura silnika spada do 77 stopni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej