Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Pneumatyka
camaro:
sprawdz w spamie u mnie widnieje jako wyslane i dostarczone. z maila Lamborghini@
PeterX:
Labo z zawieszenia:
https://www.mediafire.com/file/x1bs4chg04s3m67/X350_Air_Suspension_Training.pdf/file
Nic nie wyginaj, skalibruj najpierw stokowo, a jak chcesz zmieniać wysokość +/- to przy kolejnym podejściu okłam software podając +/- różnicę w stosunku do rzeczywistych danych o jaką chcesz zmienić nastawy.
Halunnn:
Mam problem z tym zawieszeniem kupiłem to auto z niedziałającym zawieszeniem. Historia taka że auto przyleciało z Dubaju sprawne, stało 3 lata i stwierdzili że nie działa pneumatyka bo wyskakiwał błąd na desce i auto leżało. I tak przestało kolejne dwa lata. Ja jak je odbierałem trochę się podniósł tył. Ale opadł już pod domem. Później raz się trochę podniosło prawe przednie koło. Wymieniłem zawory w przednich amorkach i wymieniłem w kompresorze ten zastaw naprawczy. Po odpaleniu auta kompresor chodzi z minutę i wyłącza się po czym wyskakuje błąd na desce o będzie air suspension. Gdzie tu dalej zajrzeć.?
Prezeslaw:
Można zerknąć jeszcze na listwę rozdzielającą i zbiornik powietrza (ten ostatni w bagażniku). Gdybyś miał wątpliwości czy sam kompresor jest sprawny po regeneracji, mam jeden u siebie (Mazowsze; pompował już na tyle wolno, że wywalał błąd, ale dawał jeszcze radę utrzymać auto w poziomie).
Halunnn:
Mam zamiar go wyciągnąć na dniach i podpiąć manometr i sprawdzić jak pompuje. Ale mam jeszcze jedno miejsce do sprawdzenia a mianowicie lewa strona podwozia tam gdzie idą przewody paliwowe bo po tej stronie była osłona rozwalona...podejrzewam że za wysoka lawetę mieli i auto ryło a chyba tamtendy idą też przewody od zawieszenia, czuję że tam coś się potegowało....czy można wykręcić zawór z amorka wkręcić przejściówkę z trójnikiem i z jednej strony do amorka druga strona na dwie w jedną manometr w drugą kompresor i napompować delikatnie amorek? Żeby sprawdzić szczelność ? ale chyba było by to za proste ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej