Dział Techniczny > F-PACE (2015 - obecnie)
nawigacja i mapy na karcie sd
dzojo3:
Gdzie Ci ten komunikat o licencji się pojawił? Na ekranie w aucie czy na stronie www incontrol? Wydaje mi się że po ingerencji w pliki na karcie SD nie powinno się łączyć takiej karty ze stroną incontrol na kompie bo zawsze wykryją ją jako błędną. Po modyfikacji plików, sprawdzanie działania powinno odbywać się bezpośrednio w aucie (offline). Tak mi się wydaje. Każde połączenie z internetem weryfikuje kartę przez bazę danych firmy jaguara. Też kiedyś dzwoniłem do takiej firmy co się zajmuje mapami w JLR i wspominali że sami robią również aktualizacje map wgrywanych przez nich.
Zbyszek01:
Nie łączysz karty z internetem poprzez stronę, pobierasz pliki poprzez updater i wgrywasz na kartę, karta włożona w slot w aucie pokazuje to co na karcie. Jeżeli pliki na karcie nie są przypisane do nr VIN to nic nie zrobisz.
Czester Bednarz:
--- Cytat: dzojo3 w Październik 11, 2024, 06:13:48 am ---Gdzie Ci ten komunikat o licencji się pojawił? Na ekranie w aucie czy na stronie www incontrol?
--- Koniec cytatu ---
W aucie
---
Karta europejska którą kupiłem z innego XFa miała ostatnie pliki modyfikowane w 2017. Wychodzi na to, że nikt jej nie próbował aktualizować.
Karta z usa (która działa) miała ostatnie daty modyfikacji dokładnie kiedy uruchomiłem updater w celu sprawdzenia czy ten serwis w ogóle funkcjonuje.
--- Cytat: Zbyszek01 w Październik 11, 2024, 07:43:06 am ---Jeżeli pliki na karcie nie są przypisane do nr VIN to nic nie zrobisz.
--- Koniec cytatu ---
Być może zrobisz, ale jesteśmy za ciency póki co ;D Sama nawigacja musi jakoś bez internetu poznać nową kartę i się z nią "ożenić" czyli ktoś w kodzie do Harmana zrobił funkcję "If [kod licencji blablabla] then [aktywuj kartę], [przepisz nr vin na kartę] END"
Trzeba pojechać na węgry do firmy nng, żeby dali swój program do edycji. Może akurat ktoś się będzie zwalniał i chętnie nabruździ szefostwu
dzojo3:
Coś na pewno można z tym zrobić, skoro są firmy, które to robią i działa
dzojo3:
Gdybym miał pliki z karty SD z mapami Europy z innego auta, chętnie bym z tym powalczył trochę
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej