Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Daimler XJ40 - brak kierunkowskazów lewy przód i bok

(1/1)

cougar_87:
DAIMLER XJ40 - brak kierunkowskazów lewy przód i bok. Tył i prawa strona działa. Na desce informacja o przepalonym bezpieczniku Fuse 1 i Fuse 2 chociaż wszystkie bezpieczniki sprawdzone i są ok. Co może być przyczyną?

Jaguar XJ6:
Moduł sprawdzałeś ? XJ40 jest podzielony na ćwiartki , każda ma swój moduł. Moduły są na widoku pod maską , jeden w okolicach filtru powietrza a drugi  po drugiej stronie blisko rurek od klimatyzacji. Oba moduły są przymocowane do pasa przedniego. Teoretycznie jeśli nie były nigdy otwierane nie powinno się z nimi nic dziać , ale swoje lata maja i uszczelki mogły puścić i weszła korozja na płytkę( przerabiałem to , musiałem przelutować połowę modułu i nawalić masę mostków , ale działało to do samego końca użytkowania auta ). Powodzenia  :)

katar83:
U mnie już z 10 lat temu z kabli z przodu mało co zostało, pora wyciągnąć schemat z Haynesa, miernik i po kolei zacząć sprawdzać.

cougar_87:
Skończyło się wymianą "dobrych" bezpieczników na nowe imwszystko wróciło do normy :)

O modułach od lamp wiem i też o nich myślałem ale na szczęście problemem okazały się bezpieczniki ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej